Naisten Ykkönen: TPS venyi voittoon loppuhetkien trilleriksi muodostuneessa ottelussa

12.06.2022 10:29

TPS nappasi toisen peräkkäisen voittonsa niukimmalla mahdollisella tavalla, kun EBK kaatui vierasottelussa 1–0. Maali syntyi erotuomarin antamalla lisäajalla Viivi Spetsin osumalla. 

Ensimmäinen puoliaika sujui TPS:n hallinnassa, mutta EBK ei halunnut tehdä sarjakärjelle ottelua helpoksi. TPS piti pelivälinettä selkeästi espoolaisia enemmän, mutta laadukkaisiin maalipaikkoihin pääsy tuotti vaikeuksia.

– Kävimme pelaamistamme läpi tauolla ja teimme siihen tarvittavia viilauksia. Se alkoikin tuottamaan tulosta, TPS:n päävalmentaja Akusti Salonen sanoi.

Jo toisen puoliajan ensimmäisen viiden minuutin aikana TPS sai aikaan enemmän keskityksiä vastustajan rangaistusalueelle aikaan kuin koko ensimmäisellä 45-minuuttisella. Painopiste siirtyi entistä voimakkaammin espoolaisten päätyyn, mutta kerta toisensa jälkeen EBK:n maalivahti Jenna Rantanen veti pidemmän korren.

– Pakko antaa kaikki kunnia EBK:n maalivahdille. Hän pelasi erinomaisen ottelun, Salonen totesi.

EBK pyrki rikkomaan monin keinoin TPS:n rytmiä pelistä. Ottelun viimeisen 20 minuutin aikana TPS löysi tiloja hyökkäysalueella ja tilanteita alkoi jälleen syntyä. Kymmenisen minuuttia ennen täyttä aikaa TPS sai pallon maaliin, mutta tilanne tuomittiin paitsioksi. 

TPS:n uuttera työ voiton eteen sai lopulta palkintonsa. TPS sai kulmapotkun ja lisäajan kolmannella minuutilla Viivi Spets toimitti pallon maaliin. Kyseessä on toinen kerta tällä kaudella, kun TPS voittaa lisäajalla syntyneellä maalilla ja molemmilla kerroilla maalintekijänä on Spets.

– Yksi kerta voi olla sattumaa, mutta toinen kerta ei enää. Joukkueellamme on vahva halu pelata voitosta ja uskoa siihen löytyy. Jaksoimme jauhaa omaa tekemistämme ja luotimme siihen, että se tuottaa tulosta, Salonen iloitsi.

TPS pelasi kesän ensimmäisellä lämpimällä viikolla kaksi rankkaa ottelua. Molemmat päättyivät voittoihin ja maali pysyi koskemattomana.

– Tämä oli meiltä hyvä viikko. Tiistain kova suoritus näkyi osittain meidän otteissamme tänään. Täytyy olla tyytyväinen siihen, että jaksoimme pelata 95 minuuttia ja se tuotti tulosta. Vaikka maalinteko on ollut toisinaan vaikeaa, ei usko ole mennyt missään vaiheessa, Salonen sanoi.

Seuraava ottelu: TPS–VIFK, la 18.6. klo 17, Turku Energia Areena TN (Kupittaa 1), Turku.