Miehet: TPS isännöi Käpylän Palloa Ykköscupissa – ”Mennään aggressiivisemmin kohti maalia”

Ykköscup jatkuu Turun Palloseuran osalta lauantaina 11. helmikuuta kotiottelulla Käpylän Palloa vastaan. Ottelu alkaa kello 14.00 ja pelipaikkana toimii Turun Impivaarassa sijaitseva LähiTapiola Areena. Turun Sanomat näyttää ottelun tilaajilleen suorana ja selostettuna lähetyksenä.

TPS aloitti Ykköscupin viime viikonloppuna vierasottelulla Salon Palloilijoita vastaan. Ottelu päättyi SalPan 2–0-voittoon. Pelillisesti TPS:lle jäi parannettavaa, ja KäPa-pelissä TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen haluaakin nähdä joukkueeltaan aggressiivisempaa maalille menoa.

– Lähdetään parantamaan edellisestä pelistä. Sen pelin perusteella ihan kaikessa on vielä parannettavaa. Siihen olen tyytyväinen, että saimme SalPa-pelissä petrattua pelillistä ilmettämme toisella puoliajalla. Aloimme voittamaan kaksinkamppailuja ja pelaamaan nopeammin. Ensimmäisellä jaksolla pelimme oli hidasta ja varovaista. Ajatus huomiseen peliin on, että mennään aggressiivisemmin kohti maalia, sanoo Laurikainen.

Käpylän Pallo on Ykkösen nousijajoukkue, jolle tuleva sarjakausi on seurahistorian toinen Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Edellisen kerran KäPa nähtiin Ykkösessä kaudella 2008, jolloin joukkue jäi jumbosijalle ja putosi.

Toistaiseksi KäPan joukkueessa nojataan pitkälti viime kaudella nousun tuoneeseen pelaajarinkiin ja omista juniorijoukkueista edustuksen mukaan nostettuihin pelaajiin. Helsinkiläisjoukkueen uudet, muista seuroista tulleet vahvistukset ovat viime kaudella Ykköstä PEPOssa pelanneet Calvin N’Sombo ja Roope Huhtala sekä IF Gnistania viime kaudella Ykkösessä edustanut Pasi Forsman.

Harjoituskaudella KäPa on jo näyttänyt vaarallisuutensa ja voittanut harjoitusottelussa Veikkausliigaan nousseen KTP:n. Ykköscupin avausottelussaan KäPa koki 1–3-tappion EIF:lle.

– KäPa on yksi parhaista suomalaisista kasvattajaseuroista. He ovat tehneet loistavaa pelaajakasvatustyötä. Suomalaisen jalkapallon kannalta on hienoa nähdä, että he ovat nousseet Ykköseen joukkueella, jossa on paljon nuoria omia kasvatteja. He antoivat jo myrskyvaroituksen voittamalla KTP:n, ja varmasti meidänkin pelistämme nyt lauantaina tulee tiukka matsi, Laurikainen ennakoi.

Lauantain peli on kahden nuoren joukkueen kohtaaminen, sillä myös Tepsin riveissä on paljon nuoren sukupolven pelaajia. TPS:n sopimuspelaajista yli 25-vuotiaita on vain kolme. Viime viikon SalPa-ottelussa edustusjoukkuedebyyttinsä virallisissa peleissä tekivät 18-vuotiaat TPS-kasvatit Eero Uusitalo ja Veeti Pohtio.

TPS–KäPa, la 11.2. klo 14.00 LähiTapiola Areena

Ottelun yleinen infopaketti

Lisää uutisia