Lehtonen ja Kuqi debytoivat tänään TPS-paidassa

06.04.2011 14:47

Veikkausliigaan valmistautuva TPS saa tänään Urheilupuiston yläkentällä varsin mielenkiintoisen vastustajan, kun Ykköseen noussut perinteikäs HIFK haastaa raitapaidat. Seitsenkertainen Suomen mestari ja 18-kertainen SM-mitalisti HIFK on pysynyt viime vuodet poissa jalkapallon parrasvaloista, mutta se tekee vahvasti tällä hetkellä uutta tuloaan huipulle.

HIFK nousi viime kauden päätteeksi ainoana joukkueena Kakkosesta Ykköseen, kun se jätti kolmen joukkueen keskinäisessä noususarjassa rovaniemeläisen Santa Clausin ja Tampereen Ilveksen taakseen.

HIFK on käynyt 2000-luvulla hakemassa vauhtia jopa Nelosesta asti, mutta tällä hetkellä seuran toiminta on siis vahvasti nousujohteista. HIFK on pelannut SM-sarjassa viimeksi kaudella 1971 ja sen viimeisin Suomen mestaruus on vuodelta 1961.

HIFK:n talvikausi on sujunut kuitenkin hieman mollivoittoisesti ja joukkue putosi Suomen Cupista 5. kierroksella EIF:lle pilkkukisan jälkeen. Viime viikonloppuna varamiehinen HIFK pelasi tasapelin Laajasalon Palloseuraa vastaan. Tänään HIFK esitteleekin tuoreita ja levänneitä miehiä yläkentällä.

TPS-luotsi Marko Rajamäen päätähtäin on ensi viikon tiistaina pelattavassa Suomen Cupin ottelussa TPS-VPS. Rajamäen mukaan HIFK-ottelu tulee juuri sopivaan väliin tiistaitakin silmällä pitäen.

- Paluteltiin yksi viikko liigacupin jälkeen vähän rennommin ja sen jälkeen ollaan menty taas kovaa. Tämä on ihan normaali treenipeli ja katsotaan keitä pystytään heittämään kentälle. Annan jokaiselle pelaajalle sen henkilökohtaisen minuuttimäärän, mikä on tässä tilanteessa kullekin tarpeellista. Kentällä nähdään paljon eri pelaajia, eli vaihtoja suoritetaan, Rajamäki lupaa.

- Uudet hyökkääjämme Juho Lehtonen ja Njazi Kuqi pelaavat tänään ensimmäiset ottelunsa TPS-paidassa, hän muistuttaa vielä perään.

Juho Lehtonen solmi TPS:n kanssa nelivuotisen sopimuksen ja Njazi Kuqin sopimus kattaa ainakin kauden 2011.

TPS-HIFK alkaa Urheilupuiston yläkentällä tänään keskiviikkona klo 18.15 ja otteluun on vapaa pääsy.