Kim Suomisen muistokonsertti Uittamon Paviljongissa lauantaina 18.6. klo 18

04.06.2022 10:00

TPS Jalkapallon 100-vuotisjuhlaottelu pelataan lauantaina 18. kesäkuuta klo 15.00 Veritas Stadionilla. Juhlaottelun jälkeen ilta huipentuu Uittamon Paviljongissa klo 18.00 alkavaan Kim Suomisen muistokonserttiin. Konsertin lipputuloilla tuetaan edesmenneen TPS:n pelaajalegendan ja valmentajan Kim Suomisen omaisia.

Suominen kävi itse aikanaan TPS:n oman juniorikoulun ja nousi Palloseuran edustusjoukkueeseen kaudella 1987. Hän pelasi raitapaitojen edustusjoukkueessa yhteensä kuusi kautta. ”Kimi” kuului myös Tepsin San Siron sankareihin, eli siihen joukkueeseen, joka kävi kaatamassa UEFA Cupin karsinnoissa FC Internazionalen Milanossa ikimuistoisella tavalla lukemin 1–0.

Pitkän juniorimaajoukkueputken jälkeen Kimi pelasi vuosina 1993–1996 myös 39 A-maaottelua ja viimeisteli Suomen paidassa neljä maalia. Hän pelasi hienolla urallaan myös itävaltalaisessa Admira Wackerissa sekä ruotsalaisessa IFK Norrköpingissä. Kimi voitti TPS-paidassa pronssia sekä hopean ja Suomen Cup -kannun vuonna 1991. Suomen mestaruuden hän voitti TPV:n paidassa vuonna 1994.

Kim Suominen valmensi viimeiset kymmenen vuotta TPS:n P17-ikäluokan joukkuetta. Kimi oli äärimmäisen pidetty ja humaani persoona, jonka ymmärtäväisessä valmennus- ja kasvatusopissa sadat nuoret saivat loistavaa oppia jalkapallossa. Paljon nähnyt ja kokenut Kimi ehti opastaa ja kannustaa nuoria myös jalkapallon ulkopuolisen elämän haasteissa.

VIP-lippu Kim Suomisen muistokonserttiin maksaa 100 € (sis. alv) ja sisältää TPS Chef -kokkien, huippukokki Pekka Terävän johdolla, loihtiman maukkaan grillimenun. Peruslipun hinta on vain 25 €.

TPS Jalkapallo toivottaa koko mustavalkoisen perheen sekä tietysti kaikki muutkin musiikin ja jalkapallon ystävät sydämellisesti tervetulleiksi Kimin muistokonserttiin!

Osta liput Kimin muistokonserttiin Tiketistä: https://www.tiketti.fi/kim-suomisen-muistokonsertti-uittamon-paviljonki-turku-lippuja/81960