Julkkistulosveto: Fatbardhe Hetemajlla kutina TPS:n voitosta

06.10.2012 12:50

Veikkauksen julkkistulosveto jatkuu myös kaudella 2012. TPS:n jokaisessa Veikkausliigan kotiottelussa on ns. julkkistulosvetäjä, joka on veikannut ottelun lopputulosta.Julkkistulosvedon panos on 20 euroa ja mahdolliset veikkausvoittovarat TPS lahjoittaa Turun yliopistollisen keskussairaalan syöpäosastolle 015, jonka kummeihin TPS:n edustusjoukkue on kuulunut jo lähes 20 vuoden ajan. Huomisessa JJK-ottelussa julkkistulosvetäjänä toimii Fatbardhe Hetemaj.

Ottelu on erityinen rasisminvastainen peli ja Hetemaj sopiikin hienosti ottelun julkkistulosvetäjäksi, sillä hän on itse osallistunut aktiivisesti taisteluun arjen rasismin kitkemiseksi. Suomen Pakolaisapu Ry valitsikin Hetemajn vuonna 2009 Vuoden pakolaisnaiseksi. Hetemaj toimi myös Euroopan komission köyhyyden ja sosiaalisen syrjäytymisen torjunnan teemavuoden 2010 lähettiläänä.

- Suvaitsevaisuus lähtee ymmärryksen kautta. Mitä enemmän ymmärrät toisen taustaa ja kulttuuria, sitä helpompi toinen on hyväksyä. Kaikki vieras aiheuttaa epäluuloja ja pelkoja, ja mielestäni rasismi johtuu suurilta osin juuri epäluuloisuudesta. Omiin juuriin tutustuminen auttaa myös. Kun on sinut itsensä kanssa, niin toisen erilaisuus ei pelota niin helposti, Hetemaj selittää.

- Tärkeää on myös ymmärtää, että saman kulttuurin edustajatkin ovat hyvin erilaisia keskenään. Kaikkea erilaisuutta ei siis tule laittaa kulttuurin piikkiin. Olemme kaikki erilaisia persoonia ja ihmisiä - kulttuurista huolimatta, Hetemaj jatkaa.

Jalkapallo on erityisen lähellä tällä hetkellä VMP:ssä business managerina työskentelevän Fatbardhen sydäntä. Hänen molemmat veljensähän, Perparim ja Mehmet, pelaavat jalkapalloa ammatikseen.

- Liikunnan avulla kulttuurit saadaan helpommin kohtaamaan, ei kolahtamaan. Suomen jalkapallon A-maajoukkue on mielestäni yksi parhaista esimerkeistä kulttuurien onnistuneesta kohtaamisesta, Hetemaj sanoo.

Sunnuntain ottelusta Hetemajlla on kutina TPS:n voitosta.

- Veikkaan, että ottelu päättyy TPS:n 3-2 voittoon. En osaa sanoa tarkemmin miksi, minulla vain on sellainen kutina. Uskon, että ottelun teema tsemppaa kotijoukkueen voittoon. Pidän itse myös maalirikkaista peleistä. 0-0 ei ole juttuni, vaan voitto, jossa on ollut tarpeeksi haastetta, "Fade" nauraa.

Miten Faden veikkauksen käy? Tule paikan päälle jännittämään TPS-JJK -otteluun Veritas Stadionille huomenna sunnuntaina 7.10. klo 18.30.

https://www.veikkaus.fi/fi/tulosveto