Jaro nappasi pisteet mukaansa Pietarsaareen – ”Nyt täytyy joka äijän nostaa tasoa”

TPS – FF Jaro 0–1 (0–1)

29 min 0–1 Alhaji Gero

TPS:n kokoonpano: Jere Koponen (mv), Joonas Sundman (varoitus) (71 min Juri Kinnunen (varoitus)), Rasmus Holma (C, varoitus), Roope Pakkanen, Joonas Lakkamäki, Albijon Muzaci (46 min Demba Savage), Daniel Rantanen, Kasper Hämäläinen, Anthony Annan (71 min Linus Rönnberg), Simo Roiha (varoitus), Olli Jakonen.

Pelipaikka: Veritas Stadion, Turku

Erotuomari: Joona Kontinen

Yleisömäärä: 1589

Päävalmentaja Jonatan Johanssonin kommentit:

”Tulos on tietysti suuri pettymys. Suora nousu ei ole enää meidän omissa käsissämme, mutta emme voi keskittyä nyt siihen. Nousu on edelleen meistä itsestämme kiinni. Meidän täytyy nyt saada positiivinen vire päälle näihin viimeisiin peleihin.

Pelillisesti meillä ei ollut suuria ongelmia tänään. Emme pelanneet huonosti. Vastustaja teki maalinsa erikoistilanteesta, jossa me hävisimme kaksinkamppailun pääpallosta. Ottelun alku oli mielestäni ihan ok, mutta menimme vähän sokkiin sen takaiskumaalin jälkeen ja pelasimme avauspuoliajan lopun huonosti. Toinen jakso oli selvää meidän hallintaamme. Loimme maalipaikkoja, mutta maali jäi tekemättä. Ei voi muuta kuin suunnata nyt katseen eteenpäin.

Nyt pitää saada jätkät taas uskomaan omaan tekemiseemme. Pelillisesti meillä ei ole suuria ongelmia. Kaksi viime peliä ovat olleet pettymyksiä tuloksellisesti, kun olemme jääneet pisteittä.

Pelaamme seuraavan kerran jo ensi viikon perjantaina. Siihen otteluun pitää saada rakennettua positiivinen fiilis. Se on tietysti vaikeaa näissä olosuhteissa, kun kaikki ovat pettyneitä. Maanantaina lähdetään taas tekemään töitä seuraavaa peliä varten. On minun, taustatiimini, kapteeniston ja kaikkien pelaajien tehtävä saada meidät uuteen nousuun.”

TPS-kapteeni Rasmus Holman kommentit:

”Kyllä tässä kohtaa jokainen paikka on paha paikka tappiolle. Ensimmäinen puoliaika oli liian passiivista peliä meiltä. Mielestäni vähän pelkäsimme pelata. Se meni vähän pitkän pallon pelaamiseksi, pakkamme oli aika auki, emmekä saaneet montaa peräkkäistä syöttöä omille. Kyllä meidän pitäisi tällä joukkueella dominoida palloa kotikentällä.

Toinen puoliaika oli pelillisesti hyvä ja ehjä, mutta vaikea on voittaa, ellei tehdä maalia. Viimeinen silaus ehkä puuttui kombinaatioista, mutta erikoistilanteista meillä oli kyllä ihan riittämiin paikkoja tehdä. 0–1 turpaan ei paljon lohduta. Jos olisimme saaneet tehtyä maalin siihen toisen puoliajan alkuun, niin olen aika varma, että olisimme sitten tehneet sen toisenkin. Olimme sen verran niskan päällä toisen puoliajan.

Voimme vaikuttaa vain siihen, miten hoidamme omat jäljellä olevat pelimme. Jos käy niin, että KTP hoitaa omansa, niin sitten pitää asettaa katse niihin tuleviin nousukarsinnan pudotuspeleihin. Suora nousu oli ainoa tavoite tälle kaudelle, mutta karsintojen kautta nousemalla tämän kauden voi vielä pelastaa. Loppupeleissä se on ihan sama, miten sinne liigaan nousee. Sinne täytyy nousta tavalla tai toisella. Nyt näyttää todennäköiseltä, että edessä on karsinnat. Vielä ei ole mitään menetetty. Nyt täytyy joka äijän nostaa tasoa.”

Keskikenttäpelaaja Kasper Hämäläisen kommentit:

”Me saimme alkuun ihan hyvän paineen luotua. Mielestäni eka vartti oli ihan jees, ja saimme siinä muutaman puolittaisen paikan. Vastustaja teki sitten aika puskista sen maalin. Seisoimme kuin pöllöt siinä erikoistilanteessa. Aika lailla siinä tuli kylmää vettä niskaan meille, ja yrityksemme lopahti ensimmäisen puoliajan lopuksi.

Toisella puoliajalla Jaro alkoi puolustaa enemmän, ja me taas lähdimme vähän rohkeammin, kun ei siinä tilanteessa ollut hävittävää. Olihan siinä paikkoja, mutta turha tässä on selitellä. Tämä on ollut pitkä kausi. Nyt olemme tehneet tämän vaikeaksi itsellemme. Itse olemme itsemme pelanneet tähän paikkaan, missä nyt olemme. Totta kai pelaamme ja taistelemme loppuun saakka.”

Sydän Pelissä: Joonas Lakkamäki

Nuori laitapuolustaja pelasi jälleen ennakkoluulottoman rohkeasti. Lakkamäki, 20, teki nousuja omalla laidallaan ja haastoi vastustajia hyökkäyspään yksi vastaan yksi -tilanteissa. TPS:n johtomaali oli lähellä syntyä vartin pelin jälkeen Lakkamäen hyvän nousun ja keskityksen seurauksena. ”Lakkis” oli mies paikallaan myös puolustussuuntaan.

Seuraava ottelu: TPS–KPV, pe 30.9. klo 18.30, Veritas Stadion.