Jani Tanska vahvistamaan TPS-puolustusta

Keskuspuolustaja Jani Tanska siirtyy TPS:n riveihin kaksivuotisella sopimuksella. 23-vuotias Tanska on ikäänsä nähden aika kokenut pelaaja, sillä hän debytoi Veikkausliigassa jo kaudella 2004 kasvattajaseuransa MYPA:n paidassa. MYPA:sta hän siirtyi lontoolaisen Charlton Athleticin organisaation jo samana vuonna vain 16-vuotiaana. Tanska oli kesken Charlton-sopimuksensa muutaman kuukauden myös vuokralla norjalaisessa Lynissä.

Suomeen hän palasi takaisin vuonna 2007. 194-senttisen Tanskan ura jatkui MYPA:n kautta FC KooTeePee:n riveihin kaudeksi 2008. Kotkassa hän oli kaikissa pelaamissaan otteluissa joukkueensa avauskokoonpanossa. KooTeePee:n pudotessa Veikkausliigasta, seuraavan kauden etappi oli Pietasaari ja FF Jaro. Jaro-paita vaihtui kuitenkin yhden vuoden jälkeen seuraavaksi kahdeksi kaudeksi vaasalaiseen VPS:aan, jossa hän on siis viimeksi pelannut. Tanska on pelannut kaikkiaan 83 Veikkausliigaottelua ja viimeistellyt niissä kaksi maalia. Hän on pelannut urallaan myös 42 nuorten tai poikien maaottelua.

– Puolustuslinjassa on vastuuta tarjolla kapteeni Heinikankaan lopetettua ja Jere Urosen siirryttyä Helsingborgiin. Jani on ollut alusta lähtien ykkösvalintamme tälle pelipaikalle ja olemme todella tyytyväisiä, että saimme hänet joukkueeseen, FC TPS Turku Oy:n toimitusjohtaja Marco Casagrande kertoo.

– Joukkueemme kokonaistilanne näyttää Tanskan sopimuksen myötä hyvältä. Rinki on kapeahko, mutta haluamme jättää strategiamme mukaisesti nuorille lupaaville pelaajillemme tilaa tehdä Jere Urosen ja Roope Riskin kaltaisia läpimurtoja, Casagrande huomauttaa.

Myös siirtospekulaatioiden alla ollut hyökkääjä Mika Ääritalo jatkaa ainakin toistaiseksi TPS:n joukkueessa. 26-vuotias Ääritalo aloittaa siten jo kahdeksannen Veikkausliigakautensa TPS:ssa. Hän on pelannut kasvattajaseuransa riveissä yhteensä 137 liigaottelua ja iskenyt niissä 34 maalia. Ääritalo on parhaillaan Suomen A-maajoukkueen mukana harjoitusottelumatkalla Trinidad & Tobagossa.

– Ärtsi oli viime kaudella paras maalintekijämme ja olemme tyytyväisiä, että saamme pitää hänet, mutta portit ulkomaille ovat myös auki sopivan tilaisuuden tullen. Meille ei ole mikään yllätys, että hän on parhaillaan A-maajoukkueen mukana, Casagrande muistuttaa.

Lisää uutisia