Brommapojkarna oli Tepsiä valmiimpi joukkue

TPS kohtasi tukholmalaisen IF Brommapojkarnan tänään harjoitusottelussa Javenture-Areenalla. Superettaniin valmistautuvat ruotsalaiset olivat vielä tässä vaiheessa harjoituskautta TPS:n edellä. Se on tosin ihan loogistakin, sillä Ruotsissa sarjat pyörähtävät käyntiin Suomea aikaisemmin.

Vaikka kotijoukkue sai otteluun salama-alun, vei Brommapojkarna lopulta kamppailun nimiinsä selvin lukemin 1-4. Ottelun ilonaiheisin kuului Jukka Lehtovaaran paluu tolppien väliin pitkän tauon jälkeen.

– Minulle tässä ottelussa tärkeintä oli pelaaminen, ei niinkään lopputulos. Pelituntuman saamiseen menee varmasti oma aikansa, mutta onhan liigan alkuunkin vielä aikaa. Oli todella hienoa pelata ensimmäisen kerran elokuun jälkeen, Lehtovaara myönsi.

TPS aloitti ottelun terävästi ja jo neljän minuutin kohdalla Mika Ääritalo purjehti keskeltä läpi ja täräytti pallon maalin vasempaan takakulmaan Bromma-vahti Davor Blazevicin ohi.

Vieraat eivät kuitenkaan säikähtäneet Palloseura shokkialkua, vaan joukkue alkoi vyöryttämään hyökkäyksiä puolestaan kohti Lehtovaaran vartioimaa TPS-maalia. Myös tulosta syntyi.

Ensin Pablo Pinones-Arce niittasi paluupallon tyhjiin ja aika pian perään Nahil Bahoui vei vieraat jo karkumatkalle. Entinen Hammarby-hyökkääjä Pinones-Arce pääsi tekemään tuhojaan vielä toistamiseen ennen taukoa. Tehokkaat Bromma-kärjet käyttivät TPS-puolustuksen pienet uinahdukset tehokkaasti hyväkseen.

– Varmaan se pelaamattomuus näkyi jonkun verran ja joku maali olisi ollut varmasti estettävissäkin. Työ kuitenkin jatkuu ja meillä on hyvät lähtökohdat ensi kautta ajatellen. Viime vuonna tuli pelaajia ihan kauden kynnykselläkin, mutta nyt ryhmä on paremmin kasassa,
Lehtovaara muistutti.

TPS-luotsi Marko Rajamäki pisti koko palapelin tauolla uusiksi ja vaihtoi peräti viisi uutta ukkoa kentälle. Pitkään pelaamatta ollut Lehtovaara vaihtui Emil Öhbergin. TPS-puolustukseen tuli uutena Jarkko Hurme, joka korvasi Sami Rähmösen. Hyökkäyskalusto vaihtui kolmikosta
Petteri Pennanen – Mika Ääritalo – Dennis Okaru kolmikkoon Aleksi Ristola – Mikko Hyyrynen – Juho Lehtonen. Toisella jaksolla kentällä nähtiin myöhemmin myös puolustajalupaus Ville-Valtteri Starck, joka kirmasi kentälle Kalle Mäkisen tilalle.

Brommapojkarna jatkoi tehokasta peliään ja toisen puoliajan puolessa välissä verkko soi neljättä kertaa. Mainiosti taistellut Öhberg joutui antautumaan Gustav Sandberg-Magnussonin kudin edessä. TPS:n parhaille paikoille löysi puolestaan Hyyrynen, mutta sihti ei ollut tällä kertaa kohdallaan.

Aivan ottelun lopussa nähtiin myös pientä tunteiden kuumenemista. Jarkko Hurme poltti päreensä Pinones-Arcen rikkeen myötä ja sai passituksen ulos punaisen kortin saattelemana.

– Parin viikon päästä kun kohdataan taas Inter Liigacupissa, niin silloin on taas vähän valmiimpi joukkue joka suhteessa, Lehtovaara lupasi.