TPS vei peliä, mutta AC Oulu kaappasi pisteet

TPS jatkaa tulosten pohjalta samaa trendiä kuin kahtena viime kautenakin Jalkapallon Ykkösessä. Eli kauden alku on jostain syystä äärimmäisen haastava. Keskeytetyn EIF-ottelun jälkeen TPS hävisi Kokkolassa KPV:lle 2-1 ja tänään jäi luu käteen AC Oulua vastaan Kupittaalla.

TPS pelasi kuitenkin ihan hyvää jalkapalloa, mutta AC Oulu teki sen tärkeimmän, eli maalin. AC Oulun 1-0-voitomaalin laukoi serbikärki Sasa Jovovic ottelun 34. minuutilla. Oululaisten riemua lisäsi vielä se, että saavutti vasta nyt koko seurahistoriansa ensimmäisen voiton Palloseurasta.

– Me pelasimme hyvän ottelun, mutta mitään tästä ei jäänyt käteen. En muista, että olisimme koskaan dominoineet näin selvästi kentätapahtumia AC Oulua vastaan, mutta nyt kävi näin. Nämä ovat aina olleet tasaisia pienten marginaalien otteluita ja niin nytkin. Maalipaikoista tämä ei jäänyt kiinni, sillä niitä meillä oli ihan riittävästi, TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen painotti.

AC Oulu on tunnettu pikkunätistä, mutta välillä vähän tehottomasta pelistään. Oulussa onkin tehty muutoksia siihen suuntaan, että nyt työnteko, puolustaminen ja tehokkuus ovat arvossaan. Resepti tuntuu toimivan, sillä joukkue otti jo kolmannen peräkkäisen 1-0-voittonsa.

– Joskus aiemmin on tuntunut TPS-peleissä, että olisi ansaittu enemmän. En puhunut ennen tämän päivän ottelua joukkueella lainkaan sellaisia, että nyt se TPS vihdoinkin voitetaan. Keskityttiin omiin pelillisiin asioihin ja kantoi ainakin tulosta. TPS piti palloa ja hallitsi enemmän kenttätapahtumia, mutta me teimme sen tärkeimmän, eli maalin. Joukkuetta on uudistettu tietoisesti siihen suuntaan, että esimerkiksi puolustaminen kiinnostaisi enemmän, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen myönsi.

TPS toisen puoliajan takaa-ajoa hankaloitti hyökkääjä Oskari Jakosen kaksi peräkkäistä keltaista korttia ja siitä seurannut ulosajo. TPS pystyi rakentamaan peliään sen jälkeenkin, mutta se tärkein, eli tasoitusmaali jäi syntymättä.

– Luulin, että voimasuhteet vaihtuvat, mutta ne vaan tasoittuivat. Toivottavasti tästäkin opittiin taas jotakin. Meillä on pian edessä taas jo seuraava haaste Kauniaisissa. Sitä en osaa sanoa, miksi nämä kauden alut ovat tuloksellisesti niin haastavia, Laurikainen vielä pohdiskeli.

TPS TV:n kooste ottelusta: https://tpstv.fi/kooste-tps-ac-oulu-0-1-13-05-2017/
 

Lisää uutisia