TPS toivoo malttia – heinäkuun kotiotteluiden erityisjärjestelyt eivät vielä selvillä

Jalkapallon Veikkausliigakausi 2020 alkaa 1. heinäkuuta. TPS pelaa Veikkausliigassa ensimmäisen kotiottelunsa Veritas Stadionilla 7.7. Tampereen Ilvestä vastaan. TPS pelaa heinäkuun aikana myös kaksi muuta kotiottelua, jotka ovat 22.7. pelattava TPS – HJK sekä 25.7. pelattava TPS – FC Lahti. Heinäkuussa pelattavien Veikkausliigaotteluiden järjestelyihin liittyy Suomen hallituksen linjausten mukaisia eritysjärjestelyjä sekä yleisörajoituksia.

Suomen hallitus tarkensi torstaina linjauksiaan suurten ulkotilaisuuksien järjestämisestä 1. heinäkuuta alkaen. Uusien linjausten mukaan yleisötilaisuuksien enimmäishenkilömäärä on edelleen 500 henkilöä alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa 31.7.2020 saakka. Sallittu yleisömäärä voidaan hallituksen linjausten mukaan kuitenkin ylittää tietyin poikkeuksin.

Ulkotiloissa järjestettävissä tilaisuuksissa, joissa on käytettävissä useita katsomolohkoja tai yleisölle tarkoitettuja rajattavissa olevia alueita, voidaan eriyttämisjärjestelyin sallia yli 500 henkilön yhteisyleisömäärä jo 1.7. lähtien.

Tämä edellyttää, että tilaisuuteen osallistuva yleisö voidaan sijoittaa omille istumapaikoille tai alueille enintään 500 henkilön erillisiin katsomolohkoihin tai yleisöalueille. Jokaisella katsomolohkolla tai alueella on varmistettava turvallisuus turvaetäisyyksien ja niiden edellyttämän asiakasmäärien rajaamisen sekä hygieniaohjeistuksen avulla kuten 1.6.2020 voimaan tulleissa rajoituksissa.

Käytössä olevien katsomolohkojen välille on järjestettävä selkeä suojavyöhyke. Jokaiselle lohkolle tulee olla omat kulkureitit, palvelut (esim. tarjoilupalvelut ja saniteettitilat) sekä tapahtumahenkilökunta. Sosiaali- ja terveysministeriö antaa ohjauskirjeen aluehallintoviranomaisille edellä tarkoitettujen täsmennysten toimeenpanemiseksi tartuntatautilain nojalla.

Ulko- ja sisätiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien ja yleisesti yleisötilaisuuksien järjestämisestä 1. elokuuta lähtien linjataan viikolla 25. Linjaus perustuu epidemiologiseen tilannekuvaan ja rajoitusten purkamisen vaikutuksiin.

– Kokonaistiilanne on taas muuttunut ja teemme parhaillaan selvitystyötä yhdessä FC Interin kanssa Veritas Stadionilla heinäkuussa pelattavista Veikkausliigaotteluista. Lupien ja käytännön järjestelyjen selvittämisessä yhdessä viranomaisten kanssa menee nyt oma aikansa, sillä selvitettävää on todella paljon. Uskon, että olemme kuitenkin jo paljon viisaampia asian suhteen ensi viikon loppupuolella. Toivommekin kaikilta nyt malttia, yksikään erillinen tiedustelu ei nopeuta tällä hetkellä asioiden kulkua. Tiedotamme heinäkuun kotiotteluihimme liittyvistä käytännön järjestelyistä välittömästi, kun se vaan on mahdollista, FC TPS Turku Oy:n va. toimitusjohtaja Janne Kytölä lupaa.

Mikäli TPS selviää Suomen Cupissa kahdeksan parhaan joukkoon ensi tiistaina, jatkuvat raitapaitojen Suomen Cup -ottelut Turussa tiistaina 23.6. joko HJK:ta tai KPV:tä vastaan. Pelipaikkana olisi myös silloin Veritas Stadion, mutta käytössä olisi viime lauantain PIF-harjoitusottelun tapaan vain Olympiakatsomo.

Lisää uutisia