TPS saalistaa keskiviikkona Veikkausliigan kakkossijaa

Veikkausliigassa neljäntenä oleva TPS jatkaa mitalijahtiaan keskiviikkona, kun Valkeakosken Haka saapuu vieraaksi Turkuun. TPS on tällä hetkellä koko Veikkausliigan kuntopuntarin ykkönen, kun taas Haka löytyy aivan listan toisesta päästä ja sarjataulukostakin vielä toiseksi viimeiseltä sijalta.

– Voitimme sunnuntaina Pietarsaaressa sarjassa viimeisenä olevan Jaron heikonkin peliesityksen jälkeen ja niistä pisteistä täytyy olla tyytyväinen. Meidän täytyy nyt parantaa siitä selkeästi, sillä tässä sarjassa ei saa mitään ilmaiseksi. Meidän pitää myös toteuttaa tarkkaan sitä omaa pelisuunnitelmaamme, mutta jos me siinä nyt onnistumme paremmin, olemme aika vahvoilla, TPS:n päävalmentaja Marko Rajamäki uskoo.

TPS ja Haka ovat kohdanneet jo kertaalleen niin Turussa kuin Valkeakoskellakin ja voitot ovat 1-1. TPS voitti ensin kotonaan selvästi 2-0, mutta hävisi sitten Koskilla 1-0.

– Kotona peli oli täysin kontrollissamme ja voitettiin, mutta Valkeakoskella pelasimme yhden tämän kauden huonoimmista peleistämme. Emme liikkuneet kunnolla ja olimme jotenkin laiskalla jalalla liikkeellä. Sen pitää toimia varoittavana esimerkkinä siitä, miten käy, jos ei ole täysillä tässä touhussa mukana, Rajamäki muistuttaa.

TPS on hiipinyt sarjataulukossa vaivihkaa aivan kärkikolmikon kantaan ja sillä on kaiken kukkuraksi vielä yksi ottelun muita vähemmän pelattuna. Mikäli TPS pystyisi keskiviikkona napsimaan sen voiton, nousisi se jo sarjassa kakkoseksi ja sarjakärki FC Inter loistaisi horisontissa enää kahden pisteen päässä.

-Sarja on ennätysmäisen tasainen, niin kuin sunnuntaina Pietarsaaressa nähtiin. Joukkueet pelaavat paljon ristiin ja myös kärjessä on kova tungos. Nämä ovat kuitenkin juuri sellaisia otteluita, jotka vaan pitää pystyä hoitamaan, mikäli kärjen kyyti kiinnostaa. Haka taistelee omasta sarjapaikastaan ja tekee varmasti kaikki temppunsa voiton eteen, TPS:n kovavireinen laitapuolustaja Kalle Mäkinen tietää.

TPS on voittanut kaksi edellistä peliään ja varsinkin paikallispelin selkeä voitto on nostanut koko joukkueen itseluottamusta. Turun kaupungin kuninkaana oleminen ei kuulemma lisää paineita, vaan päinvastoin poistaa niitä.

-Treeneissä ja kopissa on nyt rento ja hyvä fiilis päällä. On selvää, että kauden ensimmäisen paikallispelin voitto, ja vielä niin selvin lukemin, nosti koko jengiä ylöspäin. Meidän pitää saada syksyksi hieman vielä lisää sellaista varmuutta ja karsia samalla kaikki turhat virheet pois. Alkaa näyttää jo nyt siltä, että Veikkausliiga saa hienon ja arvoisensa loppuhuipennuksen tällä kaudella, Mäkinen ennustaa.

TPS – Haka alkaa Kupittaan Veritas Stadionilla keskiviikkona 22.8. klo 18.30.

Lisää uutisia