TPS palasi juhannustauolta täynnä energiaa – lauantaina suuntana Helsinki

Kansallinen Liiga jatkuu juhannustauon jälkeen lauantaina 1. heinäkuuta. TPS matkaa Helsinkiin Helsingin Palloseuran vieraaksi. Ottelu alkaa kello 17.00.

Ennen juhannusta Tepsi kohtasi kotonaan Yläkentällä PK-35 Helsingin. Mustavalkoinen kotijoukkue koki tasaisessa väännössä niukan 0–1-tappion. Pelin positiivisimpaan antiin kuului Venla Roineen liigadebyytti Tepsin maalilla.

– Oikein hyvä fiilis jäi debyytistä, vaikka ei joukkueena saavutettukaan toivottua tulosta. Pitkään olen tehnyt töitä päästäkseni tähän pisteeseen, ja oli hienoa päästä se liigadebyytti nyt tekemään, Roine sanoo.

Nuori veskari sai tietää tulevasta debyytistä edellisenä päivänä. Liigadebyytti 16-vuotiaana ei ole aivan jokaisen pelaajan uralle osuva juttu, mutta Roine pystyi käsittelemään asian kypsästi.

– Olin aika onnellinen, kun minulle soitettiin, että pelaan huomenna. Oli siinä aika lyhyet yöunet sen jälkeen, mutta lopulta pystyin sen jännityksen pitämään hyvin hallinnassa.

Suomen nuorten maajoukkueeseen ja TPS:n talenttiakatemiaan kuuluva veskarilupaus nappasi pelin aikana useamman hyvän torjunnan päästen näin sisälle liigaympyröihin. Talven harjoituskausi meni Roineelta enemmän ja vähemmän ohi rasitusvamman takia, mutta nyt hän on päässyt hyvään treenaamisen ja pelaamisen rytmiin.

– Yksi askel on nyt otettu uralla eteenpäin. Kyllä tämä debyytti ruokki jo ennestaan suurta intoani lajia kohtaan – ei tämä jäänyt viimeiseksi liigapeliksi. Oli itselleni tärkeää päästä näkemään tosipaikassa se, että pärjään tällä tasolla.

TPS ja HPS kohtasivat pari kuukautta takaperin Urheilupuiston Yläkentällä sarjan alkukierrosten ottelussa. Tuolloin päädyttiin 1–1-pistejakoon.

– Se oli tiukka ja tasainen matsi. Ehkä HPS sitä hallitsi hieman enemmän pallollisesti, mutta se on meidän pelitavallemme tunnusomaista, että vastustaja voi monta kertaa olla se palloa hallitseva joukkue. Olimme silloin jo voitossa kiinni, mutta lopussa HPS pääsi tekemään harmittavan tasoituksen. Sen pelin kääntyminen tasapeliksi 90. minuutilla ehkä vaikutti muutamaan matsiin vielä sen jälkeenkin, kertaa TPS:n päävalmentaja Akusti Salonen.

TPS piti juhannusviikon verran lomaa joukkueen toiminnasta. Salosen mukaan pelaajat ovat palanneet hyvällä energialla takaisin treenikentälle tällä viikolla.

– Tauon tarkoitus oli, että tulemme virkeinä takaisin. Siinä onnistuttiin. Olemme saaneet tällä viikolla temmon tosi korkealle tasolle harjoituksissa.

TPS:n ensisijainen tavoite on sarjapaikan säilyttäminen. Salosen koutsaama nousijajoukkue on sarjan puolivälissä mukana taistelussa ylemmän loppusarjan paikasta. Yläloppusarjaan etenee kuusi runkosarjan parasta joukkuetta, ja TPS:n sijoitus on nyt seitsemäs. Yläloppusarjan paikkaa jahtaa myös HPS, joka on aloittanut kautensa ennakko-odotuksia vaatimattomammin ja pitää nyt hallussaan taulukon kahdeksatta sijaa.

– Tiukka matsi tulee. HPS on pelannut tasaisia pelejä. Pienet marginaalit ovat kääntyneet heidän tappiokseen, mutta mitään rökäletappioita he eivät ole kokeneet. Toivon tietysti, että pystymme pidentämään heidän voitottomien pelien putkeaan. HPS:lle tuotti keväällä ongelmia meidän pieni kenttämme. Nyt meidän täytyy vastaavasti reagoida, kun mennään isommalle kentälle pelaamaan, Salonen sanailee.

La 1.7. klo 17.00 HPS–TPS, Helsinki.

Ruutu näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Lisää uutisia