TPS palaa Kupittaalle vieraanaan KuPS

TPS palaa ensi torstaina Veikkausliigassa takaisin Kupittaan Veritas Stadionille. Ensimmäinen vieras on nihkeästä alkukaudesta selvästi piristynyt KuPS. Palloseurat ovat saaneet viime kausina keskenään aikaan erittäin värikkäitä ja tapahtumarikkaita ottelutapahtumia. Kauden ensimmäinen koitos pelattiin Kuopiossa ja se päättyi 1-1. Pari päivää sen jälkeen KuPS pudotti TPS:n Suomen Cupista ennätyspitkän pilkkukisan jälkeen.

-Paljon on tosiaan tapahtunut. Keväällä meillä oli voitonavaimet käsissä molemmissa otteluissa, mutta  liigassa jäätiin tasapeliin ja pudottiin cupista päälle.  Meidän tarkoituksenamme on palata Kupittaalle voittajina, onhan tässä tutussa ympäristössä treenattukin koko vuosi, TPS-luotsi Marko Rajamäki toteaa.

TPS karisti neljän ottelun tappioputkensa kahdella edellisellä kierroksella. Ensin se kaatoi selkä seinää vasten Paavo Nurmi Stadionin jäähyväisottelussa MYPA:n 1-0 ja maanantaina se oli katkaista HJK:n liki kahden vuoden tappiottoman kotiputken. Ottelu kuitenkin päättyi maalittomaan tasapeliin.

-Pelasimme myös noissa tappiopeleissä ihan fiksua futista, mutta tulosta ei vaan tullut. MYPA-voitto oli taas yksi kauden heikoimmista esityksistä, ellei jopa heikoin, mutta niitä kolmea pistettä todella tarvitsimme. HJK piti meitä alkuun narussa, mutta päästiin sitten peliin mukaan ja meillä oli toisella puoliajalla monta selkeää paikkaa ratkaista koko potti kotiin, Rajamäki tiivistää joukkueensa viime kierrosten taistelut.

KuPS aloitti kautensa lähes masentavasti, eivätkä sen asemat vieläkään kovin mairittelevat ole.  Joukkue kun jakaa edelleen sarjan peräpään valvojan paikan yhdessä FF Jaron kanssa. KuPS:n kurssi on kuitenkin nousussa, sillä joukkue on napsinut kolmesta viimeisestä pelistään kaksi voittoa. Jyrän alle ovat jääneet niin viime kauden pronssijoukkue JJK (5-1), kuin alkukauden komeetta IFK Mariehamn (2-0). KuPS on kauden alun selkein alisuorittaja Veikkausliigassa.

-KuPS on paljon laadukkaampi kuin sarjataulukko nyt osoittaa ja tilanne tulee muuttumaan. Muutama tärkeä voitto valaa kummasti uskoa siihen omaan tekemiseen, niin se on kaikilla joukkueilla, Rajamäki tietää.

TPS on pysynyt suhteellisen uskollisena omalle pelitavalleen, pois lukien viimeisin MYPA-ottelu. Miehet ovat toki jonkin verran vaihtuneet avauksessa, mutta variaatiot ovat ollut suhteellisen vähäisiä.

-Lähes kaikki joukkueet pelaavat suhteellisen kapealla materiaalilla paria poikkeusta lukuun ottamatta. Kyllä kaikki valmentajat tuntevat vastustajansa pelitavan suhteellisen hyvin. Tai jos ei tunne, on syytä varmaan vaihtaa ammattia. MYPA-matsissa puskimme Paavon kapealla kentällä sitkeästi keskeltä läpi, mutta ehkä torstaina nähdään myös jotain muuta, Rajamäki naurahtaa.

TPS-KuPS alkaa Turun Veritas Stadionilla torstaina 28.6. klo 18.30.

Lisää uutisia