TPS:n naiset avasivat kautensa voitolla

TPS:n naisten edustusjoukkue kävi hakemassa sarjan tärkeät avauspisteet Oulun Arina-areenalta, vaikka liigatulokas ONS laittoikin vieraat ahtaalle.

Heti ottelun alusta ONS tuli päälle kovalla sykkeellä ja hyökkäyskuvio noudatteli samaa kaavaa. Keskikentältä annettiin pitkä syöttö oikeaan laitaan Heini Toivoselle, joka nopeutensa ansiosta pyrki ajamaan kohden TPS-maalia. Laukaukset viuhuivat kuitenkin ohi maalin tai syötöt eivät tavoittaneet kärkipelaaja Sanna Ylianttilaa tai vasenta laitapelaajaa Jenni Leinosta. Näin kävi kolme kertaa viiden ensi minuutin aikana.

Vähitellen TPS tointui ONSsin alkurynnistyksestä ja ensimmäisestä kunnon hyökkäyksestä TPS sai kulman vasemmalta. Julia Säppi antoi pallon kaarena ONS-maalille, Juliette Kemppi nousi puskuun ja pallo osui ylärimaan ponnahtaen siitä Emmi Montoselle, joka siirsi pallon Tiia Tikkaselle. Tikin kova veto meni ONS-puolustajan kautta verkon perille.

TPS pääsi johtomaalin jälkeen paremmin peliin mukaan ja vyörytti hyökkäyksiä kohti ONS-maalia ja yhdestä hyökkäyksestä toinen maali oli myös lähellä Sari Tikkasen annettua nappisyötön sisarelleen. Tämän laukaus kuitenkin epäonnistui ja hyvin ONSsin maalilla torjunut Liisa Rahkola nappasi pallon.

Toinen puoliaika oli hienokseltaan ONSsin hallintaa ja nopeat kärkipelaajat olivat usein TPS:n murheena. Ottelun ehdottomaksi hahmoksi kohosi TPS:n toppari Siiri Hammar, joka piti Ylianttilan täysin pihdeissä, eikä tämä päässyt tyypilliseen tapaansa kääntymään ja ohittamaan vartijaansa.

– Harmittaahan se, ettemme tehneet maaleja, mutta onneksi sentään loimme 15 paikkaa, laskeskeli ONS-valmentaja Ville Väisänen pelin jälkeen.

– Myöskään onni ei ollut puolellamme, kun kerran saimme pallon yläriman ja kerran pystypuuhun, mutta mikä tärkeintä, joukkue pelasi suurella sydämellä ja osoitti, että voimme pysyä liigapelin vauhdissa, kehui Väisänen joukkuettaan.

– Tiesimme ONSsin tulevan lujaa heti alusta, tämä kun oli heidän liigadebyyttinsä. Pitkä matka painoi ehkä hieman, vaikka lähdimme Turusta jo perjantaina, mutta hyvin joukkue selvisi ja onnistui säilyttämään pelin alussa saadun johdon, kertoi TPS-valmentaja Heikki Altonen pelin jälkeen.

– Oulu tulee olemaan hankala paikka kaikille omiansa hurjasti kannustavan kotiyleisön ja etäisen sijainnin takia, arvioi Altonen.

– Kaiken kaikkiaan joukkue pelasi tänään erinomaisesti ja sovitun taktiikan mukaisesti, ja kun saamme vielä parhaan kokoonpanon kentälle, uskon, että pystymme haastamaan minkä joukkueen tahansa, Altonen tuumi.

– TPS:stä puuttui loukkaantumisten ja sairastelujen vuoksi tärkeitä pelaajia: mm. Heidi Grönqvist, Emilia Halm, Tiina Vatanen, Julia Tunturi ja Ona Pullinen.

ONS – TPS  0-1 (0-1)
7. 0-1 Tiia Tikkanen (Emmi Montonen, Juliette Kemppi)
13. Varoitus TPS/Sari Tikkanen
90+2. Varoitus TPS/Julia Säppi

TPS:n avauskokoonpano: Katja Kankaanpää (mv);  Petra Nurminen (31. Taija Tomberg, 80. Janniina Haapaniemi), Siiri Hammar, Emmi Montonen, Marjukka Pirttisalo; Terhi Ristolainen; Julia Säppi (v. 90+2.), Heta Kauppinen (90+1. Hanna Karhu), Sari Tikkanen (v. 13.); Juliette Kemppi, Tiia Tikkanen.

Vaihdossa:  Karoliina Lindstedt (mv), Hanna Karhu, Emmi Pullinen, Janniina Haapaniemi ja Taija Tomberg.

Lisää uutisia