TPS käytti option – laitahyökkääjä Veeti Pohtio jatkaa kasvattajaseurassaan

Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option. Nuori TPS-kasvatti debytoi turkulaisseuran edustusjoukkueessa päättyneellä miesten Ykkösen kaudella. Pohtion tuore jatkosopimus kattaa kauden 2024.

Päättynyt kausi alkoi Pohtion osalta erittäin lupaavasti, sillä heti ensimmäisessä harjoitusottelussa hän sai tililleen sekä maalin että maalisyötön. Nuori laitahyökkääjä herätti huomiota nopeudellaan ja rohkeudellaan haastaa vastustajia. Pohtion hyvin alkaneen kauden pilasivat kuitenkin kaksi loukkaantumista, joiden takia hän joutui keväällä olemaan sivussa pelikentiltä kolmen kuukauden ajan.

– Minulla ei ole ikinä ollut niin itsevarma olo kuin sen Piffeniä vastaan pelatun ensimmäisen edustusjoukkuepelin jälkeen, kun yhden puoliajan aikana tein maalin ja annoin maalisyötön. Alku oli tosi hyvä, mutta aika nopeasti se sitten lähti väärään suuntaan loukkaantumisten takia. En löytänyt enää samanlaista virettä fyysisesti ja se onnistumisten tuoma itseluottamuskin vähän hävisi, Pohtio kertoo.

Pohtio nousi vuosi sitten TPS:n GANT-akatemian kautta mukaan edustusjoukkueeseen, ja nyt takana on ensimmäinen kausi miesten sarjoissa. Loukkaantumisten myötä vastuu edustusjoukkueessa jäi vielä pieneksi, ja Pohtio pelasi pääasiassa TPS Akatemian riveissä miesten Kolmosessa.

– Vaikka kausi olikin rikkonainen, niin oli tosi tärkeää päästä pelaamaan nyt ensimmäistä kertaa miesten pelejä. Tulevaan kauteen on helpompi lähteä, kun on treenien ja pelien kautta jo tiedossa, mitä on tulossa eteen, Pohtio kokee.

Edellisen harjoituskauden vahvat otteet antavat nuorelle laitahyökkääjälle paljon uskoa tulevaan.

– En saanut itsestäni kaikkea irti viime kaudella, mutta lähden nyt tosi innokkaana ja näytönhaluisena uuteen harjoituskauteen. Ne viime talven pelit antavat itselleni tosi paljon uskoa. Tiedän mihin parhaimmillani pystyn.

TPS:n kausikortit kaudelle 2024 ovat nyt myynnissä! Tiketin kausikorttikauppaan pääset tästä linkistä.

Valokuva median käyttöön – kuva: Tiina Pirilä

TPS:n kauden 2024 sopimustilanne

  • puolustus: Umar Bala Muhammed, Eero Uusitalo
  • keskikenttä: Aapo Boström, Hanjin Cho
  • hyökkäys: Onni Helén, Tuomas Pippola, Veeti Pohtio, Riku Riski
  • valmennus: päävalmentaja Miika Nuutinen

Pelaajaesittely: Veeti Pohtio

Lisää uutisia