TPS jälleen hienosti edustettuna maajoukkueissa

TPS on menestyvä kasvattaja. Lähes 20 nykyistä TPS-pelaajaa tai seuran kasvattia on saanut parin viime kuukauden aikana kutsun maajoukkueeseen. Monen näiden pelaajien otteita voi seurata kuluvallakin maajoukkuetauolla.

TPS:n naisten liigajoukkueesta Sini Laaksonen ja Julia Tunturi edustivat  TU19-maajoukkuetta viimeksi EM-karsinnoissa syyskuun lopulla. Naiset olivat mukana myös elokuussa EM-pronssia voittaneessa joukkueessa Walesissa.

Alle 16-vuotiaitten tyttöjen maajoukkue kohtasi elokuun lopussa kaksoismaaottelussa vieraskentällä Walesin. Joukkueessa oli mukana TPS:n B-tytöistä Aada Peltoniemi. Toinen TPS:n B-juniori, Emma Santamäki, oli puolestaan alle 17-vuotiaitten tyttöjen maajoukkueen mukana Unkarissa vastikään pelatussa EM-jatkokarsintaturnauksessa.

Suomen alle 15-vuotiaitten poikien maajoukkue matkaa Sveitsiin karsintaturnaukseen 19.-21.10. hakemaan paikkaa elokuussa 2014 Nanjingissa järjestettäviin Nuorten Olympialaisiin. TPS-junioreista joukkueeseen on valittu Albion Ademi ja Juho Montola.

Suomen alle 16-vuotiaitten poikien maajoukkue pelasi syyskuun lopulla Mäntyharjulla maaottelun Pohjois-Irlantia vastaan. TPS:sta kentällä urakoi Otto Shultz.

Alle 17-vuotiaitten poikien maajoukkue pelaa EM-alkukarsintaturnauksen Albaniassa lokakuun puolivälin jälkeen. Päävalmentaja Ilkka Mäkelä on nimennyt joukkueensa TPS:sta Joni Mäkisen.

Alle 19-vuotiaitten poikien maajoukkue kohtaa puolestaan tulevan viikon sisällä Eerikkilän urheiluopistolla kaksoismaaottelussa Norjan. Peräti kolme edustusjoukkueessakin esiintynyttä TPS-kasvattia on valittu joukkueeseen: Aleksi Ojanperä, Ville Starck ja Riku Sjöroos.

Myös alle 20-vuotiaitten poikien maajoukkue pelaa kaksoismaaottelua paraikaa Eerikkilässä, vastustajanaan Ruotsi. Joukkueessa TPS:aa edustaa puolustaja Ville Rannikko.

Miesten A-maajoukkueen päävalmentaja Mixu Paatelainen nimesi tiistaina 23 pelaajaa MM-karsinnan päätösotteluun Ranskaa vastaan 15.10. Joukkueessa on mukana TPS-kasvatit Lukas Hradecky, Kasper Hämäläinen ja Riku Riski. Lisäksi Huuhkajista löytyy entinen TPS-pelaaja Toni Kolehmainen. Huuhkaja-kapteeni, TPS-kasvatti Niklas Moisander oli myös joukkueen mukana hiljattain Georgiaa ja Espanjaa vastaan, mutta Ranska-ottelun kippari joutuu jättämään väliin loukaantumisen vuoksi.

Lisäksi Pikkuhuuhkajat pelasivat Englannin kanssa tasan 1-1 Ratinan stadionilla syyskuun alussa ja mukana oli TPS:n liigapelaajista Juho Lehtonen. Näin vain parin kuukauden aikana yhteensä 17 TPS-pelaajaa tai seuran kasvattia on edustanut Suomea eri maajoukkueissa.

Lisää uutisia