TPS jalkapallon taloudellinen tilanne on vakaalla pohjalla

TPS jalkapallon taustayhtiö, FC TPS Turku Oy, lähti viime kauteen taloudellisesti erittäin haastavasta tilanteesta. Seura joutuikin purkamaan muun muassa voimassa olevia pelaajasopimuksiaan, jotta se sai talouttaan tasapainoon. TPS:n edustusjoukkue putosi kuitenkin kauden 2014 päätteeksi Ykköseen, jossa se pelaa ainakin kaudella 2015. TPS jalkapallo saikin ohjattua taloudellista kurssiansa oikeaan suuntaan, mutta se teki silti tilikaudella 2014 vielä noin 315.000 euroa tappiota. FC TPS Turku Oy julkisti vuoden 2015 alussa uuden hallituksensa sekä nimesi uuden toimitusjohtajan. Seuran uusi toimitusjohtaja Niklas Österlund siirtyi vetovastuuseen HC TPS Turku Oy:n puolelta.

– Taustayhtiön tulos parani edellisvuodesta, mutta tänä vuonna meidän pitää päästä nollatulokseen. Olemme saaneet niin uusia omistajia kuin uuden hallituksenkin taustalle. Yhteistyökumppanihankintamme etenee suunnitellun mukaisesti ja ilolla toivotan tervetulleiksi niin uudet kuin jo olemassa olevat kumppanit mukaan nostamaan turkulaista jalkapalloa. Vaikka olemme koko ajan olleet erittäin haastavassa tilanteessa, ei TPS jalkapallon olemassaolo ole ollut mitenkään uhattuna missään vaiheessa, Österlund painottaa.

Kauteen valmistautuminen etenee siis suunnitelman mukaisesti niin taustojen osalta kuin urheilupuolellakin. Koko TPS:n organisaatio on valmiina toukokuun alussa alkavaan Ykkösen sarjakauteen.

– Mitä urheilupuoleen tulee, niin lähdemme Ykkösen kauteen erittäin positiivisin mielin ja odotuksin. Meillehän tarjottiin myös Veikkausliigapaikkaa viime vuoden lopulla, mutta päätimme kieltäytyä siitä. Haluamme saada omat taustamme vielä vakaammalle pohjalle ja nousta sitten urheilullisesti pelaamalla ylös, kun aika on siihen kypsä, Österlund muistuttaa.

TPS on siirtänyt kauden 2015 kotiottelutapahtumansa Turun Urheilupuiston Yläkentälle. Joukkue luottaa myös entistä enemmän omiin junioreihinsa sekä yleensäkin Turun lähialueen pelaajiin. TPS lähteekin kauteen 2015 täysin kotimaisin pelaajavoimin. Myös yleisö on ottanut nämä uudistukset hyvin vastaan, sillä TPS on myynyt alkavalle kaudelle jo yli 500 kausikorttia.

– Pelipaikkaa oli vaan pakko vaihtaa, koska se on myös erittäin olennainen osa taloutemme tasapainottamista. Yläkentällä meillä on nyt ihan oma kotikenttä Ykkösen tasolle ja saamme ottelutapahtumiemme tuotot suoraan itsellemme. Pystymme myös kuuntelemaan omia asiakkaitamme esimerkiksi tuotevalikoiman ja palveluiden suhteen. Myytyjen kausikorttien määrä osoittaa, että valitsemamme tie on ollut oikea, Österlund vakuuttaa.

TPS kohtasi viime viikon torstaina Suomen Cupin ottelussa FC Interin Yläkentällä täyden katsomon edessä. Ottelussa oli hyvä ja tiivis tunnelma ja myös järjestelyt onnistuivat jopa yli odotusten.

 – FC Interiä vastaan pelattiin käytännössä täydelle katsomolle ja se oli loistava koe meidän organisaatiollemme tulevaa sarjakautta ajatellen. Tapahtumajärjestelyt toimivat meidän itsemme mielestä erinomaisesti ja tätä arviota tukee saamamme positiivinen palaute, Österlund toteaa vielä tyytyväisenä.

Lisää uutisia