TPS hönöili kolmen maalin johtonsa tasapeliin

TPS päätti kotikautensa 2013 tänään happaman makuiseen 3-3-tasapeliin IFK Mariehamnia vastaan. Palloseura oli hävinnyt kaikki kolme kauden aikaisempaa kamppailuaan saarelaisia vastaan, mutta tänään oli kolme pinnaa todellakin tyrkyllä.

TPS vei peliä alkuun miten halusi ja IFK juoksi pallon perässä. IFK-toppari Rogerr Thopmson niittasi TPS:n Petteri Pennasen nurin  juuri ennen taukoa. Itsevarma Pennanen latasi pallon verkkoon IFK-vahti Otso Virtasen käsien kautta.

TPS:n kiito jatkui toisella puoliajalla. Juho Lähde ajoi maalin eteen sisään ja Pennanen runnoi 2-0-lukemat. Pari minuuttia tästä ja Lähde kävi ajamassa 3-0.

Sitten tapahtui joku käsittämätön asennevammaisuuteen liittyvä nukahtaminen.

IFK Mariehamn iski täysillä päälle. Se teki kaksi maalia kahdessa minuutissa ja tasoituksen päälle runsaassa kymmenessä minuutissa. IFK:lla oli kaiken kukkuraksi paikkansa iskeä jopa voittomaali.

– Mitään ei tehty kolmen maalin johdon jälkeen, niin kuin oli sovittu. Nöyryys vaan loppui ja olen pahoillani siitä. Henkilökohtaiset kuviot nousivat joukkuepelaamisen edelle, TPS:n päävalmentaja Marko Rajamäki manasi.

IFK Mariehamnin valmentaja Pekka Lyyski puolestaan harmitteli sitä, että IFK on puolustanut koko kauden heikosti ja päästänyt eniten maaleja.

– Vastustajalle on päästetty liian paljon halpoja maaleja koko kauden ajan. Mitali oli kauden se ehdoton tavoite, mutta ei neljäskään sija olisi häpeä. Joukkueemme muuttui melkoisesti kauden aikana, kun menetimme näitä avainpelaajiamme, Lyyski totesi.

– Kuten meilläkin, ja koko keskikenttämme pantiin käytännössä uusiksi kauden aikana. Tänään lopetimme pelaamisen ennen aikojamme, Rajamäki harmitteli.

Lisää uutisia