TPS hakee kuittausta kevään konttaukselle Maarianhaminasta

Viiden matsin mittaisessa voittoputkessa rymistelevä TPS hakee jo kuudetta perättäistä liigavoittoaan sunnuntaina Maarianhaminasta. Kevätrundilla Tepsillä oli pasmat pahasti sekaisin IFK:ta vastaan Turussa ja saarelaiset ryöstivät kaikki pisteet ansaitusti lukemin 1-4. TPS:lle tuo päivä oli kaikin puolin sysimusta. Kotiin jo palannut Robert Milsom sai punaisen kortin ja IFK meni viimeistään siinä vaiheessa lopullisesti menojaan. Loppulukemissa ei ollut edes mitään selittelemistä.

– Se peli voidaan jo arkistoida ja kiinnittää kaikki katseet ensi sunnuntaihin. Totta kai kotipelistä jäi enemmän kuin paljon parannettavaa ja siitä lähdetään, että nyt myös parannetaan. Meillä on ollut jostain syystä IFK:ta vastaan aina vaikeaa kotona, mutta nyt pelataan onneksi vieraissa, TPS-kippari Jarno Heinikangas virnistelee.

– IFK on vahvistunut nyt vielä kahdella jenkkipelaajalla ja yhdellä kanukilla. Yritin just tossa Diegolta (Corpache) kysyä heistä, mutta kellään ei tunnu olevan oikein mitään tietoa. IFK:lla on jo ennestään kovat hyökkääjät, kuten Sasha Anttilainen ja Paatelaisen Mikko. Ja heidän takanaan Tamas Gruborovics peliä tekemässä, Heinikangas varoittelee.

IFK aloitti sarjan umpisurkeasti, sai sen jälkeen nosteen päälle, mutta on taas valunut takaisin putoamistaisteluihin. Siinä missä Palloseura on mellastanut voitosta voittoon, näyttää IFK:n viiden viimeisen matsin saldo yhtä voittoa, tasapeliä sekä kolmea tappiota. Kaikkein huolestuttavinta IFK:n kannalta tietysti on, että juuri kolme viimeistä ottelua (AC Oulu, FF Jaro ja HJK) ovat tappiollisia.

– Meillä on ollut sen verran hyvä syke ja vire päällä, että ihan luottavaisin mielin tässä merille lähdetään. IFK:lla on kuitenkin erittäin mielenkiintoinen porukka kasassa ja meidän pitää olla tosi tarkkana, Heinikangas muistuttaa.

Maarianhaminassa on tunnetusti melko pieni kenttä. Moni muu liigajoukkue on tottunut operoimaan omalla suuremmalla kotikentällään ja ajautunut Wiklöf Holding Arenalla hankaluuksiin. TPS:lle Maarianhamina on jostain syystä sopinut aina melkoisen hyvin. Viime vuonna pisteet jaettiin lukemin 1-1.

– Meidän oma pelinrakentelumme ei ole ehkä aivan yhtä helppoa siellä, mutta sitten kaivetaan muita aseita esiin. Ei ottelu tule pelikentän kokoon ratkeamaan, Heinikangas kuittaa.

TPS on saanut valmistautua otteluun terveellä miehistöllä ja miehiä onkin puuttunut lähinnä maaottelukomennusten vuoksi.

– Meillä on hyvä treeniviikko takana, vaikka pari kaveria onkin ollut maajoukkueiden makana. Kaikki on sujunut nuottien mukaan ja olemme valmiita sunnuntaina, Heinikangas lupaa.

Lisää uutisia