TPS haastaa perjantai-iltana sarjajohtaja JJK:n

TPS kohtaa perjantaina ainakin torstaihin asti Veikkausliigan kärjessä majailevan JJK:n Turussa.

TPS:hän palasi kahden kirvelevän tappion jälkeen voittokantaan Maarianhaminassa viime maanantaina. Palloseura matkusti saarille jopa hieman selkä seinää vasten, mutta joukkueen kantti piti aivan loistavasti. Toni Kolehmainen latasi voittomaalin suoraan vaparista 24. minuutin kohdalla ja se riitti.

– Se on sinänsä vielä ihan ymmärrettävää, että tulokset heilahtelee vielä tässä vaiheessa. Kaksi tappiota peräkkäin vielä jotenkin menee, mutta se kolmas on usein liikaa ja alkaa helpolla syömään joukkuetta. Se voitto oli tärkeämpi kuin moni edes tajuaa, TPS-kippari Jarno Heinikangas myöntää.

TPS hallitsi Maarianhaminassa kenttätapahtumia lähes mielin määrin. Tappioitta ennen TPS-peliä purjehtinut IFK Mariehamn oli suorastaan kummallisen hampaaton turkulaispyörityksessä. Niukat 0-1 -tappiolukemat mairittelevat isäntiä.

– Se Maarianhaminassa oli aika erikoista, että vaikka kotijoukkue oli tappiolla, eivät he saaneet sen jälkeen mitään painetta meidän päähään. Yleensä kotijoukkue vääntää vaikka väkisin edes pari tilannetta, mutta IFK ei jostain syystä siihen maanantaina pystynyt. Mun mielestä niillä ei ollut mitään saumaa, Heinikangas ihmetteli.

Heinikankaan mukaan TPS kävi talven aikana sellaisen kokoonpanomyllerryksen, että pakko sen on nyt jossain näkyä.

– Ihmettelisin, jos pelimme toimisi jo nyt täysillä kaikkien näiden muutosten jälkeen. Jalkapallo olisikin silloin aika helppo peli, hän naurahtaa.

Perjantaina Tepsillä on edessään taas täysin uudet haasteet, kun Veikkausliigan tuulenhalkoja JJK saapuu Jyväskylästä Turkuun. Pinkeissä pelipaidoissa vieraskentillä esiintyvät Kettupaidat ovat jyränneet tylysti altaan Hakan, RoPS:n ja MYPA:n. Ainoa pistemenetys on avauskierroksen Honka-tasapelistä.

– JJK:n alkukauden menestys on tavallaan yllätys, toisaalta ei. Alkukaudesta muutaman kierroksen jälkeen kärjessä voi olla periaatteessa mikä joukkue vaan, jos otteluohjelma suosii ja peli kulkee heti alusta. Tossa viidentoista kierroksen jälkeen voidaan tehdä jo vähän suurempia johtopäätöksiä. JJK on kuitenkin vahvistunut paljon viime kaudesta ja siihen nähden onnistuminen on odotettuakin, TPS-kapteeni arvioi.

Heinikangas saa perjantaina vastaansa liudan entisiä TPS-pelaajia. Vaikka Babatunde Wusu on vielä toipilas keväisen niskavamman ja sitä seuranneen operaation jäljiltä, saatetaan jyväskyläisten paidassa nähdä silti neljä entistä TPS-kasvoa jopa avauksessa. Hyökkääjä Mikko Hyyrynen ja keskikenttäpelaaja Jukka-Pekka Tuomanen jättivät Turun taakseen jo muutama vuosi sitten, mutta Heinikangas on seurannut kaksikon otteita myös sen jälkeen todella tarkasti.

– Kiva kohdata tuttuja jätkiä ja niitähän JJK:ssa riittää. Hyyrynen on erittäin hyvä liigapelaaja ja joukkuensa johtajia myös pukukopissa. Hän on hieno persoona, joka on pitänyt korkean tasonsa kovalla työllä ja asenteella. Arvostan Hyyrystä todella paljon. Jukkis on varmaan yksi liigan tasaisimpia pelaajia. Hänellä ei ole oikeastaan mitään erityisiä heikkouksia, joten hän on myös JJK-valmennukselle ihanteellinen pelaaja. Hän on säilyttänyt JJK:ssa avauksen paikan, vaikka joukkue on vahvistunut selkeästi myös keskikentältä. Jos nyt jonkun heikkouden väkisin keksii, niin Jukkis pelaa joskus vähän turhan pienellä säteellä, Heinikangas analysoi.

Hyökkäyspään laidoilta löytyy kaksi taitoniekkaa, jotka edustivat Tepsiä vielä viime kaudella. Jani Virtanen siirtyi Jyväskylään jo kesken viime kauden, mutta Mikko Manninen ihastutti TPS-kannattajia kaksi kokonaista kautta.

– Jamppa on taas täysin erityylinen pelaaja kuin vaikka Tuomanen ja Hyyrynen. Hänellä on valtavat lahjat ja nähtäväksi jää, jaksaako hän painaa myös töitä. Uskon, että hän lyö itsensä kunnolla läpi tänä vuonna.

– Manu on taas ihan oma persoonansa, jolla on ihan älytön potentiaali. Tosi epäsuomalainen pelaaja, jolla on jäätävä pelisilmä ja -käsitys. Hänen pitäisi ottaa tämä jalkapallo vielä vähän enemmän tosissaan, niin reitti voisi viedä vielä vähän kauemmas. Jos Manu jättäisi sen onkensa narikkaan ja heittäisi ne chipsit roskikseen, hän pelaisi nyt joissain ihan muissa sarjoissa, Heinikangas tietää.

TPS – JJK alkaa Veritas Stadionilla perjantaina 20.5. klo 20.30.

Lisää uutisia