Toppari Roope Pakkanen jatkaa uraansa Tepsissä

Keskuspuolustaja Roope Pakkanen, 21, on allekirjoittanut yksivuotisen jatkosopimuksen Turun Palloseuran kanssa. Pakkaselle alkava kausi on kolmas TPS:n edustusjoukkueessa. Kahdella edelliskaudella hän on kantanut isoa roolia Tepsin takalinjoilla ja pelannut yhteensä 43 ottelua miesten Ykkösessä.

– Roope oli yksi niistä pelaajista, jotka ehdottomasti halusimme täällä pitää. Hän on nuori pelaaja, jolla on jo hyvin kokemusta tämän tason peleistä. Tepsiä jo juniorina edustaneena pelaajana Roope tuo myös tärkeää paikallisuutta ja tepsiläisyyttä ryhmäämme. Seuran omille junioreille hän on hieno esimerkki siitä, mitä kovalla työllä voi saavuttaa, sanoo TPS:n päävalmentaja Miika Nuutinen.

Pakkanen liittyi TPS:n treenivahvuuteen joulukuussa, kun joukkue aloitti Nuutisen johdolla valmistautumisen kauteen 2024. Ensimmäisten treeniviikkojen ja harjoituspelien perusteella Pakkaselle on muodostunut hyvä vaikutelma uudesta valmennustiimistä ja suunnasta, jota kohti TPS on matkalla.

– Meillä on uuden valmennustiimin johdolla todella hyvältä vaikuttava prosessi alkamassa. Heti ensimmäisten viikkojen aikana olen huomannut, että valmentajilta saa treeneissä paljon informaatiota ja apua pelaamisen suhteen. Uskon, että omaan pallolliseen pelaamiseeni on löydettävissä uusia ulottuvuuksia, kun treenaamiseen ja pelitapaan tulee nyt muutoksia, Pakkanen tuumaa.

– Roope on fiksu kaveri ja niin sanotusti hyvin valmennettava pelaaja. Hän pystyy nopeasti muokkaamaan suorituksiaan harjoituksissa palautteen perusteella. Roopella on kova motivaatio kehittyä pelaajana, ja uskon, että hän pystyy tulevalla kaudella nousemaan pelaajana seuraavalle tasolle, arvioi Nuutinen.

Nuutinen luonnehtii Pakkasta kokonaisvaltaiseksi toppariksi, jolta löytyy pallollista osaamista, nopeutta ja kaksinkamppailuvoimaa.

– Roope pystyy pallollisena vastaamaan meidän pelitapamme vaatimuksiin. Hänestä näkee, että miesten pelejä on jo paljon alla – kovuutta löytyy kaksinkamppailuissa. Roope on myös aika nopea toppari, mutta hän tarvitsee vielä hieman valmennusta siinä, miten hän pystyy nopeuttamaan käyttämään maksimaalisella tavalla puolustustilanteissa.

Pakkasen henkilökohtaisena tavoitteena tulevalla kaudella on nousta Ykkösliigan eliittitoppareiden joukkoon.

– Päätavoite on tehdä lopullinen läpimurto sarjan huipputasolle omalla pelipaikalla. Näen, että siihen on hyvä mahdollisuus tulevalla kaudella. Parin edellisvuoden aikana olen päässyt keräämään tältä tasolta jo hyvin kokemusta, mikä on tuonut pelaamiseen tietynlaista rauhallisuutta. Treenin kautta myös fysiikka ja lajitaidot ovat itselläni menneet eteenpäin, ja tulevalla kaudella tavoite on tosissaan päästä sitä omaa potentiaalia todistamaan kentällä, Pakkanen sanoo.

TPS:n kausikortit kaudelle 2024 ovat myynnissä! Suuntaa ostoksille Tiketin kausikorttikauppaan tästä linkistä.

Valokuvia median käyttöön – kuvat: Tiina Pirilä

Pelaajaprofiili: Roope Pakkanen

 • syntynyt: 15.6.2002
 • syntymäpaikka: Turku
 • kansalaisuus: suomi
 • pituus: 187 cm
 • pelipaikka: keskuspuolustaja
 • vahvempi jalka: oikea
 • sopimus TPS:n kanssa: 2024
 • seurahistoria: Liedon Pallo, TPS

TPS:n kauden 2024 sopimustilanne

 • maalivahti: Olli Hakanpää
 • puolustus: Elias Collin, Oscar Häggström, Baba Mensah, Roope Pakkanen, Eero Uusitalo
 • keskikenttä: Aapo Boström, Hanjin Cho, Lasse Ikonen, Jesper Karlsson, Niilo Saarikivi
 • hyökkäys: Onni Helén, Umar Bala Muhammed, Tuomas Pippola, Veeti Pohtio, Riku Riski
 • valmennus: päävalmentaja Miika Nuutinen, apuvalmentaja Henri Jussila, maalivahtivalmentaja Jarkko Ojaniemi, fysiikkavalmentaja Michael Oliphant, talenttivalmentaja Kalle Tallqvist


Pelaajaesittely: Roope Pakkanen

Lisää uutisia