Teuvo Andelminille 100-vuotias TPS merkitsee paljon: ”Se oli kuin toinen koti, kun meni harjoituksiin”

Satavuotiaan Turun Palloseuran historiaan mahtuu monia hienoja pelaajia ja tarinoita. Juhlavuoden kunniaksi muistellaan muutamien pelaajien uraa ja Tepsin merkitystä heidän elämässään. Tähän videoon valikoituneet pelaajat ovat kaikki olleet mukana seuran merkittävissä hetkissä.

Ensimmäisenä videolla ääneen pääsee Teuvo Andelmin. Hän pelasi pitkän uran Tepsin väreissä ja oli voittamassa Palloseuralle jalkapallon Suomen mestaruutta vuosina 1968, 1971 ja 1972. Andelmin valittiin TPS Jalkapallon Kunniagalleriaan numerolla 16 vuonna 2021.

– TPS merkitsee minulle aika paljon. Se oli kuin toinen koti, kun meni harjoituksiin, Andelmin tunnelmoi.

Seuraavana peliurastaan ja sen opettamista asioista kertoo Terhi Ristolainen. Ristolainen pelasi Tepsin edustusjoukkueessa yhdeksän vuoden ajan ja jatkaa edelleen pelaamista TPS:n naisten kakkosjoukkueessa. Hän oli voittamassa SM-hopeaa Tepsille vuonna 2016.

– Syntyperäisenä turkulaisena TPS on minulle osa identiteettiä. Turusta tulee aina mieleen TPS, Ristolainen sanoo.

Kolmantena entinen kapteeni Noora Maunila muistelee, millaista oli olla johtamassa 17 vuoden tauon jälkeen Naisten Liigaan palannutta Tepsiä vuonna 2008. Entisenä pelaajana hän arvostaa sitä, miten TPS yhdistää ihmisiä ja liikuttaa lapsia ja nuoria.

– TPS on iso vaikuttaja Varsinais-Suomen alueella urheiluseurana ja arvostan kovasti sitä työtä, mitä täällä tehdään.

Viimeisenä Mika Ääritalo kertaa uransa huippuhetkiä ja parhaita muistoja Tepsissä. ”Ärtsi” teki voittomaalin, kun TPS kaatoi HJK:n Suomen Cupin loppuottelussa vuonna 2010. Ääritalo pelaa nykyään TPS:n ikämiehissä yhdessä monien vanhojen pelikaveriensa kanssa.

– TPS on ollut minulle kuin koti. Hyvät ja huonot hetket on aina koettu yhdessä, ja muistelen niitä varmasti koko loppuelämäni.

Katso Ida Uusitalon ja Jenniina Sepän tekemä video:


Tule katsomaan, kun uusia TPS-tarinoita kirjoitetaan pelikentillä. TPS:n kausikortit myy Tiketti: https://www.tiketti.fi/fc-tps-kausikortti-2022-veritas-stadion-turku-lippuja/78624?b=1

Samalla kausikortilla näet miesten ja naisten edustusjoukkueiden kotipelit sekä TPS U23 -reservijoukkueen kotimatsit.

Lisää uutisia