Sami Lehtilä valmentaa B-tyttöjä ja naisten edustusjoukkuetta – pelaajapolun huippuvaiheesta muodostunut tiiviimpi kokonaisuus

T18-ikäluokan Ykkösen kausi starttaa tämän viikon lauantaina Mikkelissä. Tepsin B-tyttöjen joukkuetta valmentaa viimevuotiseen tapaan Sami Lehtilä. Joukkueen toimintaympäristössä on kuitenkin tapahtunut talven aikana muutoksia, kun Lehtilä toimii nyt myös Palloseuran naisten edustusjoukkueen päävalmentajana. Lehtilän kaksoisrooli edustusjoukkueen ja vanhimman juniorijoukkueen valmentajana on tehnyt seuran pelaajapolun huippuvaiheesta tiiviimmän kokonaisuuden. Talven aikana moni Tepsin T18-juniori on noussut mukaan edustusjoukkueen treeniryhmään ja päässyt myös pelaamaan edustuksen harjoitusotteluissa.

– Varmaan yksi käytännön etu tästä tuplaroolista on se, että B-tyttöjen pelaajat ovat nyt tietyllä tavalla lähempänä edustusjoukkuetta ja saavat enemmän mahdollisuuksia edetä edustusjoukkueeseen. B-tyttöjen joukkue tulee pelaamaan hyvin samalla tavalla kuin meidän naisten edustusjoukkueemme, minkä myötä hyppäyksen edustusjoukkueeseen ei pitäisi olla niin suuri, näkee Lehtilä.

Minkälainen ympäristö B-juniorien ja edustusjoukkueen ympärille on rakentumassa? Entä miltä nuoresta juniorista on tuntunut päästä mukaan edustuksen treeneihin? TPS TV:n haastattelussa päävalmentaja Lehtilä ja keskikenttäpelaaja Anni Vina. Katso video alta!

Lisää uutisia