Paraisten ennätysyleisö sai nähdä Tepsin maksavan kalavelat Piffenille

PIF–TPS 0–2 (0–1)

31 min 0–1 Linus Rönnberg
86 min 0–2 oma maali

TPS:n kokoonpano: Jere Koponen (mv, C), Joonas Lakkamäki, Roope Pakkanen, Samba Benga (varoitus), Severi Pöysä, Albijon Muzaci, Jesper Karlsson, Demba Savage (55 min Daniel Rantanen), Kasper Hämäläinen, Linus Rönnberg (84 min Santeri Pohjolainen), Simo Roiha (65 min Olli Jakonen).

Pelipaikka: Pajbacka, Parainen

Erotuomari: Lassi Siukkola

Yleisömäärä: 1362

Kooste: https://youtu.be/qZl4uda7IRU

Varsinais-Suomen maakuntakamppailu Paraisilla päättyi Turun Palloseuran riemukkaisiin voitonjuhliin. TPS kukisti Pargas IF:n maalein 2–0. Tepsi sai näin kuitattua Piffenin toukokuussa Turkuun tekemän ryöstöretken.

Piffenin ja Tepsin välistä ottelua oli saapunut seuraamaan Pajbackan kentän ennätysyleisö, 1362 katsojaa. TPS:n kannattajat tekivät polkupyörämarssin Paraisille ja saivat nähdä omiensa voitonjuhlat. Tepsin voittomaalin niittasi nuori laituri Linus Rönnberg. Mustavalkoisten maalilla Jere Koponen torjui jo kauden seitsemännen nollapelinsä.

Päävalmentaja Jonatan Johanssonin kommentit:

”Olen erittäin tyytyväinen kolmeen pisteeseen. On aina vaikeaa, kun on alla tappio ja menemme pelaamaan paikkaan, jossa olemme ennakkosuosikkeja. Nämä ovat aina vaarallisia pelejä. Tiesimme, että Piffen on ollut hyvä kotikentällään ja heillä on omat vahvuutensa, kuten vaaralliset erikoistilanteet.

Piffen lähti hyvin peliin, mutta pikkuhiljaa me saimme pelistä kiinni ja ensimmäinen jakso olikin sitten meidän. Saimme rankkarin, josta ei tällä kertaa maalia tullut. Rangaistuspotkun jälkeen jatkoimme samaa rataa ja Linus teki hienon yksilösuorituksen, joka vei meidät johtoon.

Tiesimme, että Piffen tulee ottamaan riskiä, sillä heillä ei ole mitään hävittävää. Olen tyytyväinen siihen, miten me taistelimme tänään. Meillä oli loukkaantumisten vuoksi neljä puolustajaa sivussa. Nuori Severi Pöysä oli avauksessa ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Hän pelasi erittäin hienon pelin laitapakkina. Harva jengi pystyisi paikkaamaan neljän puolustajan poissaoloa näin hyvin kuin me tänään.

Oli hienoa tulla takaisin tutulle kentälle. Tiesin, että paikalle tulee paljon yleisöä. Piffen oli järjestänyt hienon tapahtuman. Kun me saavumme vieraaksi, se on pienemmille seuroille iso juttu ja heille on tärkeää, että tapahtuma on onnistunut – niin kuin tänään oli, ja sääkin suosi. Oli outoa olla siellä penkillä kasvattajaseuraa vastaan, mutta pelin aikana sen kyllä unohti ja keskittyi vain peliin. Pelin jälkeen oli hienoa nähdä tuttuja ihmisiä. Minulla on rakkaita muistoja Pajbackan kentältä ja se on minulle tärkeä kenttä. Toivotan Piffenille kaikkea hyvää loppukauteen, toivottavasti he saavat tarpeeksi pisteitä kasattua.”

Laituri Linus Rönnbergin kommentit:

”Oli aikamoinen härkätaistelu tänään. Tiesimme, että tästä tulee vaikea peli. Piffen oli pelannut hyvin viime peleissä.

Pisteet eivät tulleet helpolla. Laitoimme koko joukkue itsemme likoon ja sitä kautta ne kolme pistettä tänään tulivat.

Siinä maalissani Severi Pöysä syötti minulle ja menin pakista heittämällä ohi. Kova sijoitus tolpan juuresta sisään ja 1–0 taululle.”

Sydän Pelissä: Linus Rönnberg

19-vuotias TPS-laituri on huimassa pelivireessä, sillä nyt syntyi viikon toinen ja kauden neljäs maali. Rönnbergin päätä ei huimaa missään tilanteessa, vaan hän lähtee rohkeasti haastamaan vastustajia ja pyyhältää näistä ohi tuulispään lailla. Voittomaali oli oiva osoitus nuoren pelimiehen taidoista ja rohkeudesta.

Seuraava ottelu: TPS – SJK Akatemia, pe 15.7. klo 18.30, Veritas Stadion. Osta liput peliin Tiketin sivuilta.

TPS-kannattajat tekivät polkupyörämarssin Paraisille

Tyylikästä urheilukulttuuria: TPS-kannattajat tekivät polkupyörämarssin Paraisille ja kannustivat suosikkinsa voittoon.

Lisää uutisia