Palloliitto ja Veikkausliiga edellyttävät maskin käyttöä ottelutapahtumissaan

Suomen Palloliitto ja Jalkapallon Veikkausliiga ovat päivittäneet omaa ohjeistustaan koronavirusepidemian hillitsemiseksi.

THL:n ja STM:n antamia suosituksia seuraten Suomen Palloliitto ottaa käyttöön velvoitteen käyttää kasvomaskia katsomossa Palloliiton valtakunnallisten sarjojen ottelutapahtumissa, mukaan lukien miesten ja naisten korkeimmat sarjatasot, Veikkausliigan ja Kansallisen Liigan. Käyttöedellytys koskee siis TPS:n molempien edustusjoukkueiden loppukautta 2020.

Kasvomaskin käyttö on edellytyksenä stadionille sisäänpääsyyn, niin yleisön kuin työskentelevän henkilökunnankin osalta. Lisäksi ottelutapahtumien turvajärjestelyissä suositetaan edelleen tarkkaa suunnittelua 1-2 metrin turvavälien ylläpitämiseksi kaikissa jonotustilanteissa. Myös Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri tarkensi omia suosituksiaan lokakuun alussa.

– TPS jalkapallo edellyttää kaikilta katsojilta kasvomaskien käyttöä kauden lopuissa kotiotteluissaan. Päätös on linjassa myös Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin lokakuun alussa tarkentamiin suosituksiin. Niiden mukaan maskin käyttöä suositellaan kaikissa sellaisissa julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää, FC TPS Turku Oy:n va. toimitusjohtaja Janne Kytölä painottaa.

Kasvomaskien käyttöä ei edellytetä alle 15-vuotiailta lapsilta, jotka voivat kuitenkin käyttää maskia vanhempiensa tai oman harkintansa mukaan. Poikkeuksena ovat myös ne henkilöt, jotka eivät terveydentilansa vuoksi voi käyttää kasvomaskia.

– Kasvomaskia käyttävät stadionalueella kaikki muut henkilöt, paitsi pelaajat ja erotuomarit kentällä. Haluamme maksimoida kaikkien katsojien, joukkueiden sekä ottelutapahtuman henkilökunnan turvallisuuden, Kytölä korostaa.

Kytölä haluaa vielä muistuttaa, että Veikkausliigan ja Kansallisen liigan mediakumppani Ruutu (https://www.ruutu.fi/ohjelmat/veikkausliiga) lähettää kaikki TPS:n koti- ja vierasottelut suorina lähetyksinä.

– Ymmärrämme erittäin hyvin, että jotkut katsojat haluavat jäädä näissä olosuhteissa mieluummin kotiin. Onneksi Ruutu lähettää suorat ja laadukkaat lähetykset kaikista loppukauden koti- ja vierasotteluistamme, Kytölä vielä muistuttaa.

TPS:n jäljellä olevat koti- ja vierasottelut Veikkausliigan runkosarjassa:

FC Haka – TPS pe 16.10. klo 18.30
TPS – RoPS ma 19.10. klo 18.30
FC Inter – TPS to 22.10. klo 18.30
TPS – SJK su 25.10. klo 16.00
TPS – KuPS to 29.10. klo 18.30

TPS:n jäljellä olevat koti- ja vierasottelut Kansallisen Liigan runkosarjassa:

TPS – TiPS la 17.10. klo 14.00
TPS – FC Honka su 1.11. klo 14.00

PK-35 Vantaa – TPS su 8.11. klo 14.00

Lisää uutisia