Onnipekka Pajula jatkaa TPS-hyökkäyksessä – ”nyt on läpimurron aika”

TPS on tehnyt jatkosopimuksen Onnipekka Pajulan kanssa. 18-vuotiaan hyökkääjälupauksen sopimus kattaa kauden 2022 ja sisältää myös option kaudesta 2023.

TPS:n oma kasvatti siirtyi alkuvuonna 2020 Seurasta Hollantiin FC Groningenin akatemiaan. Saman vuoden syksyllä hän palasi TPS:ään ja debytoi Veikkausliigassa syyskuussa 2020 Ilvestä vastaan. Tilille tuli vielä toinenkin liigaottelu.

Alkuvuonna 2021 Pajula pelasi TPS:n riveissä yhden Suomen Cupin ottelun, mutta sen jälkeen loukkaantuminen pilasi käytännössä koko kauden. Nyt Pajula on kuntoutunut ja lähtee valtaamaan itselleen pelipaikkaa TPS:n miehistöstä.

–Koputetaan puuta, mutta nyt kaikki on kunnossa ja olen harjoitellut tämän viikon kunnolla joukkueen mukana. Viime vuosi meni loukkaantumisten takia ihan penkin alle, joten olen todella kiitollinen että TPS luotti minuun ja antoi tämän mahdollisuuden. Mikään itsestäänselvyys se ei todellakaan ole. On hienoa päästä nyt tekemään kunnolla töitä, Pajula toteaa.

Nuorukaisen henkilökohtaiset tavoitteet kaudelle 2022 ovat korkealla.

–Nyt olisi jo aika lyödä läpi. Tiedän, että minun kykyni riittävät kyllä onnistumaan tässä sarjassa. Nyt täytyy vain tehdä töitä, että pääsen loukkaantumisten jäljiltä riittävään fyysiseen kuntoon kevättalven aikana, Pajula naulaa.

–Olen saanut paljon apua fysioterapeutti Jari Hemlingiltä sekä TPS:n fysiikkavalmentaja Mira Sakselinilta ja fysioterapeutti Markus Kemppaiselta ja haluankin kiittää heitä vielä erikseen, hyökkääjä lisää.

Päävalmentaja Jonatan Johansson näkee Pajulan olennaisena osana tulevan kauden suunnitelmia.

–Loukkaantumiset ovat tietenkin hidastaneet hänen kehitystään, mutta olimme kaavailleet hänelle hyökkäyksessämme merkittävää roolia jo viime kaudella. Nyt ”OP” on tehnyt paljon töitä ja pystyy harjoittelemaan täysipainoisesti. Suhtaudunkin häneen nyt hyvin luottavaisesti. Kyse on vain siitä, että hän jaksaa tehdä töitä ja pääsee fyysisesti Ykkösen vaatimalle tasolle, Johansson kertoo.

–Pelaajana OP:sta näkee välittömästi, miten suuri potentiaali hänellä on. Hän on erilainen hyökkääjä kuin suomalaiset yleensä, todella hanakka hakemaan maaleja ja hyvä kääntymään pallon kanssa. Lisäksi hän on luonteeltaan avoin ja positiivinen ja siksi joukkueen sisällä erittäin pidetty pelaaja. Uskon, että OP pystyy ottamaan kunnolla vastuuta Ykkösessä tällä kaudella, Johansson painottaa.

Pajulan lisäksi TPS-hyökkäyksen sopimuspelaajia ovat ennestään Albijon MuzaciOlli Jakonen ja Simo Roiha. Pajulan on tarkoitus olla Seuran kokoonpanossa jo tulevana lauantaina, kun joukkue pelaa kauden ensimmäisen harjoitusottelunsa Hakaa vastaan. Rajoitusten takia ilman yleisöä pelattava ottelu alkaa LähiTapiola-areenalla kello 16.15.

Lisää uutisia