Nuori TPS-kasvatti Tuomas Pippola tuo nopeutta ja kokoa Tepsin hyökkäykseen

Turun Palloseuran miesten edustusjoukkue vahvistuu seuran omalla kasvatilla Tuomas Pippolalla. Laitahyökkääjänä pelaava Pippola, 18, on solminut TPS:n kanssa kaksivuotisen pelaajasopimuksen.

– Erittäin hyvillä mielin palaan takaisin Tepsiin. Kahden vuoden sopimus tarkoittaa sitä, että on aikaa kehittyä, mutta ei tätä ensimmäistä vuotta kuitenkaan mihinkään katseluun käytetä. Tarkoitukseni on tehdä läpimurto ja päästä pelaamaan isoja minuutteja, Pippola sanoo.

Ensimmäiset pelinsä TPS:n raitapaidassa Pippola pelasi jo kahdeksanvuotiaana juniorina. Myöhemmin Pippola pelasi Kim Suomisen valmentamassa TPS:n B-juoniorijoukkueessa, jossa hänelle tuli tutuksi myös wingbackin rooli.

Kaudeksi 2022 Pippola siirtyi Kuopion Palloseuraan, jossa hän pelasi 19 ottelua miesten Kakkosessa KuPS Akatemian riveissä. Pippola teki viime vuonna myös maajoukkuedebyyttinsä Suomen U18-maajoukkueessa.

Pippola kävi joulukuussa näyttämässä taitojaan TPS:n miesten edustusjoukkueen testijaksolla ja ansaitsi vahvoilla näytöillään kaksivuotisen sopimuksen. TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen näkee Pippolassa paljon potentiaalia.

– ”Tume” on isokokoinen (188 cm), nopea laitahyökkääjä, jolla on hyvä laukaus. Hän haastaa rohkeasti vastustajia ja osaa taitavasti hakea oikean jalkansa vapaaksi laukausta varten. Isokokoisena, nopeana hyökkäyspään pelaajana hän edustaa suhteellisen harvinaista pelaajatyyppiä. Pippolalla on vielä kehitettäviä juttuja pelissään, mutta hänellä on paljon sellaisia ominaisuuksia, millä voidaan tehdä todella hyvä ura, Laurikainen luonnehtii.

Tuomas Pippolan kuva median käyttöön


TPS:n kausikortit kaudelle 2023 ovat myynnissä. Osta omasi Tiketistä!

Lisää uutisia