Nelly Lehtilä jatkaa Palloseuran paidassa

Turun Palloseura ja Nelly Lehtilä ovat solmineet kauden 2021 kattavan pelaajasopimuksen. Ensi viikolla 21 vuotta täyttävä Lehtilä debytoi Palloseuran edustusjoukkueessa 2018 ja iski ensimmäiset maalinsa jo samana vuonna, kun TPS kohtasi Suomen Cupin ottelussa IFK Mariehamnin ja Lehtilä iski kolme maalia. Silloisessa Naisten Liigassa Lehtilä iski ensimmäisen maalina 30.06.2019, kun TPS kaatoi Lehtilän maalilla JyPK:n 1-0. Lehtilä osui kauden aikana myös toistamiseen, kun TPS tasasi pisteet IK Myranin kanssa 1-1 lukemilla. Kaudella 2020 Lehtilä ei maaliverkkoja saanut heiluteltua, mutta siitä huolimatta hän jäi Turkuun hyvällä mielellä.

– Tuntui todella hyvältä jäädä Turkuun ja Tepsiin. TPS on oma seurani, johon on kunnia kuulua. On aina kiva pukeutua Palloseuran paitaan. Kausi 2020 oli joukkueelle vaikea, mutta se on nyt takana ja katseet on siirretty tulevaan. Jos pitäisi kuvailla päällimmäisiä tunteita, niin fiilis on hyvä, mutta mukana on myös sopiva määrä jännitystä. Oikea lataus kautta varten ja valtava odotus siitä, että pelit alkavat.

Lehtilän oma syksy on ollut loukkaantumisten takia haastava. Kauden viimeisen ottelun alla tuli loukkaantuminen ja pienen harjoittelun jälkeen vanha vamma alkoi vaivata ja Lehtilän piti käydä pienessä leikkauksessa. Toipumisennuste on kuitenkin hyvä ja päävalmentaja Akusti Salonen ehti jo tulla tutuksi.

– Nyt täytyy olla sivussa treeneistä, mutta kaikki vaikuttaa hyvältä ja viimeistään kauden alussa ollaan täydessä kunnossa. Vaikka treenaaminen jäi kesken, olen tietoinen siitä, mitä Akusti haluaa ja miksi. Hän on ottanut joukkueen hyvin haltuunsa ja tutustunut jokaiseen pelaajaan. Häneltä saa aina tarvittavat tiedot ja hän ohjeistaa, jos jokin mietityttää. Treenien tempo on ollut hyvää ja sisältö laadukasta.

Tulevalta kaudelta Lehtilä odottaa kehittymistä niin henkilökohtaisella tasollaan, kuin joukkueena. Hyökkäyspäähän on tullut uusien pelaajien mukana uutta kilpailua ja tämä on Lehtilän mukaan erittäin tervetullutta.

– Ykkönen on iso mahdollisuus kaikille. Pääsemme luomaan hyvän joukkueen ja pääsemme kehittymään yhdessä eteenpäin. Hiotaan kuntoon niitä asioita, joissa on parannettavaa ja autetaan itseämme tekemään entistäkin paremmin niitä asioita, joissa ollaan jo hyviä. Hyökkäyspäähän on tullut uutta kilpailua ja jokaisen täytyy antaa joka kerta entistä enemmän ja sitä kautta me kaikki kehitymme entistäkin paremmiksi pelaajiksi.

Tulevan kauden tavoitteet ovat Lehtilän mielessä selkeänä.

– Omalta kohdaltani odotan tulevalta kaudelta paljon. Haluan, että edessä on paljon hyviä suorituksia ja niiden avulla hyvä ja nousujohteinen kausi. Haluan antaa kaikkeni niin kentällä, kuin sen ulkopuolella ja haluan, että myös muutkin huomaavat työni. Haluan antaa kaikkeni, jotta saavutetaan joukkueen yhteiset tavoitteet.

Päävalmentaja Salonen on Lehtilän jatkosopimuksesta tyytyväinen. Salonen uskoo, että kunhan loukkaantumiset saadaan selätettyä, on Lehtilästä paljon iloa joukkueelle.

– Nellyn kohdalla isoin tavoite on tällä hetkellä tietysti se, että saadaan loukkaantumiset selätettyä ja hän pääsee pelaamaan ehjän kauden. Nellyssä on paljon potentiaalia ja hänellä on kaikki mahdollisuudet kehittyä entistä paremmaksi. Nelly on nuori pelaaja, joka sopii hyvin siihen ajatukseen, joka tulevan kauden joukkueesta on.

Lisää uutisia