Naisten Ykkönen: ”Lähdemme ylempään loppusarjaan voittamaan jokaisen pelin”

Naisten Ykkösen ylempi loppusarja käynnistyy tulevana sunnuntaina 11.9. TPS:n vierasottelulla Ilves/2:ta vastaan. TPS pelasi runkosarjan päätöskierroksella tamperelaisia vastaan 1–1-tasapelin. Tuosta tasapelistä saadun pisteen myötä tamperelaisjoukkue onnistui hilaamaan itsensä neljän parhaan joukkoon ja mukaan ylempään loppusarjaan.

Naisten Ykkösen ylemmässä loppusarjassa kaikki joukkueet pelaavat toisiaan vastaan kaksi kertaa. Panokset TPS:n osalta ovat kovat, sillä joukkue haluaa nousta ensi kaudeksi Kansalliseen Liigaan. TPS on loppusarjaan lähdettäessä samoissa pisteissä PKKU:n kanssa, mutta keskiuusimaalaiset ovat keulilla kaksi maalia paremman maalieronsa turvin.

– Yläloppusarjan ottelut tuovat toki lisäjännityksen peliin, mutta kaikki me tiedämme, että nyt on annettava kaikkensa jokaiseen peliin. Toki pitää myös nauttia peleistä, koska kauden viimeisiä viedään. Olemme kauden mittaan yritettäneet keskittyä tulevaan aina viikko ja peli kerrallaan. Sillä samalla konseptilla varmasti jatkamme, TPS:n hyökkääjä Jenni Kauppi kertoo.

Tavoitteellinen loppukausi tuo mukavan lisän jäljellä oleviin kuuteen kamppailuun.

– Lähdemme joukkueena sellaisella asenteella, että voittamme jokaisen pelin. Voittamisessa olemmekin olleet kaudella hyviä, emmekä aio luovuttaa missään pelissä. Tavoitteena on tietenkin olla sarjataulukon ykkösiä, kun pelit ovat ohi, Kauppi vahvistaa.

TPS:n ja Ilves/2:n ottelut runkosarjassa olivat tasaisia vääntöjä. Kauden ensimmäisen keskinäisen kohtaamisen voittivat tamperelaiset maalein 3–2 ja runkosarjan viimeisellä kierroksella joukkueet tasasivat pisteet 1–1-lukemin.

– Hankala kysymys, miksi Ilves ollut meille vaikea. Ilves on taitava joukkue, joka osaa pelata omalla nopealla tyylillään. Seuraavaan otteluun lähdemme pelaamaan omaa hyvää peliämme ja tekemään maaleja. Kyllä se voitto sieltä sitten tulee, Kauppi luottaa.

Hyökkäyspäässä viilettävä Kauppi osaa olla analyyttinen omaa tekemistään kohtaan ja uskoo pystyvänsä nostamaan vielä suoritustasoaan kauden tärkeimmissä peleissä.

– Oma kauteni ei ole ollut paras mahdollinen. Kun meillä on useita todella taitavia hyökkääjiä, on kilpailu peliajasta kovaa. Aion tietenkin antaa kaikkeni ja toivottavasti saan myös mahdollisuuksia päästä peleissä näyttämään omia taitojani maalien muodossa, TPS-hyökkääjä sanoo.

Ilves/2–TPS. Naisten Ykköstä sunnuntaina 11.9. kello 18 Tampereella Kaupin urheilupuistossa.

Kuva: Janne Hirvensalo

Lisää uutisia