Monipuolinen laitapelaaja Umar Bala Muhammed vahvistamaan Tepsiä

Turun Palloseura saa uuden vahvistuksen, kun nigerialainen laitapelaaja Umar Bala Muhammed, 24, siirtyy TPS:n riveihin ruotsalaisseura Falkenbergistä. Muhammed on allekirjoittanut TPS:n kanssa 1+1-vuotisen pelaajasopimuksen.

Muhammed on edustanut viimeiset kaksi vuotta Falkenbergiä. Kaudella 2021 hän pelasi Falkenbergin riveissä Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla 18 ottelua. Kaudella 2022 Muhammedin tilille kirjattiin 12 ottelua Ruotsin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla. Muhammedilla oli Falkenbergin kanssa kauden 2023 loppuun asti voimassa oleva sopimus, mutta TPS ja ruotsalaisseura pääsivät yhteisymmärrykseen pelaajan siirtymisestä Turkuun ilmaisella siirrolla.

Muhammed oli tammikuussa TPS:n testattavana, ja hän pelasi Tepsin riveissä täyden 90-minuuttisen harjoitusottelussa FC Atlantista vastaan. Laitapelaaja vakuutti pelitaidoillaan ja asenteellaan päävalmentaja Mika Laurikaisen.

– Umar on monipuolinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan sekä laitahyökkääjänä, laitapuolustajana että wingbackin roolissa. Hän tuo monipuolisuudellaan ja vasenjalkaisuudellaan hyvän lisän meidän peliimme, Laurikainen sanoo.

– Umar tulee meille hyökkäävän laitapelaajan rooliin. Halusimme laidalle nopeutta, kestävyyttä ja voimaa – Umarissa yhdistyvät kaikki nämä ominaisuudet. Hän on todella urheilullinen pelaaja. Ikänsä ja kokemuksensa myötä hän on jo rutinoitunut ammattilainen, Laurikainen luonnehtii.

Testijakso Tepsissä antoi Muhammedille positiivisen kuvan seurasta, ja 24-vuotias pelaaja näkee TPS:n itselleen hyvänä mahdollisuutena tässä kohtaa uraa.

– Siirryn erittäin hyvillä mielin TPS:ään. Treeneistä ja seuran olosuhteista välittyi minulle testijakson aikana ammattimainen kuva. Haluan nousta TPS:ssä isoon rooliin, auttaa joukkuetta voittamaan ja osoittaa omat taitoni.

– Pelaajana olen erittäin energinen ja teräväliikkeinen. Pystyn pelaamaan hyvällä tasolla useammalla eri pelipaikalla ja vaihtamaan tarvittaessa roolia myös pelin sisällä, Muhammed kuvailee.

Valokuva median käyttöön


TPS:n kausikortit kaudelle 2023 ovat myynnissä. Osta omasi Tiketistä!

Lisää uutisia