Miehet: TPS hyökkää Jaron kimppuun Pietarsaaren nurmella

TPS matkaa sunnuntaina viikon toiseen miesten Ykkösen vieraspeliinsä. Tällä kertaa Palloseuran bussikyyti suuntaa Pietarsaareen, jossa pelataan sunnuntaina 7.5. kello 18.00 ottelu FF Jaro – TPS.

TPS kohtasi aiemmin tällä viikolla Ykkösen ottelussa Helsingin IFK:n. Helsingissä keskiviikkoiltana käyty kamppailu oli pitkään maalin peli, kunnes HIFK ottelun lisäajalla iski tulostaululle loppulukemat 2–0. TPS sai ottelussa pidettyä itsellään palloa, mutta viimeiset ratkaisut eivät onnistuneet ja HIFK käytti omat harvat paikkansa hyvin.

– Tappio harmittaa totta kai. Mielestäni me pelasimme kohtuullisen hyvän peli lukuun ottamatta maalineduspelaamista. Meillä oli selkeästi maalinteko-ongelma ja kotijoukkue teki omista paikoistaan maalit. Pelin tekeminen oli meillä kuitenkin ihan hyvällä tasolla ja saimme pidettyä palloa, kertaa TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen.

Jos ei ole TPS:n alkukausi ollut tuloksellisesti paras mahdollinen, ei sitä ole ollut myöskään Jaron startti kauteen. Pietarsaarelaispoppoo on Ykkösen sarjataulukossa jumbosijalla, kun kolmesta ottelusta mukaan on tarttunut vain yksi piste. Tasapelipisteen Jaro saalisti Käpylän Pallolta vieraskentällä. Muissa otteluissaan se on kokenut tappiot SJK Akatemialle ja EIF:lle.

Jarolla vaihtui täksi kaudeksi päävalmentaja, kun seuralegenda Jimmy Wargh siirtyi Veikkausliiga-seura IFK Maariahamniin apuvalmentajan tehtävään ja Pietarsaaressa vetovastuun otti englantilainen Stephen Ward. Jaro-taustaa on Warghin tapaan myös uudella käskijällä Wardilla, joka saapui pietarsaarelaisjoukkueen riveihin vuonna 1984 ja pelasi joukkueessa neljä vuotta.

– Jarolla on varmasti vähän samanlainen tilanne kuin meilläkin, että peli hakee uomiaan. Siellä on myös uusi joukkue ja uusi valmentaja. Pelistä tulee varmasti mielenkiintoinen. Ottelu pelataan nurmella, ja me pääsemme nyt harjoittelemaan kertaalleen nurmella. Ensimmäiset nurmipelit ovat usein vaikeita, Laurikainen sanoo.

TPS metsästää Pietarsaaresta kauden toista voittoaan. Päävalmentaja Laurikainen näkee joukkueessaan vahvuuksia, joilla kaikki sarjan joukkueet ovat kaadettavissa.

– Meillä on hyviä pelaajia ja vahvuuksia joukkueessa. Olisimme hyvin voineet voittaa keskiviikkona HIFK:n, mutta meidän täytyy saada useampi pelaaja jo pelin alusta vastustajan boksiin. Nyt HIFK-pelissä saimme vasta ottelun lopussa maalille porukkaa, kun jahdattiin riskillä tasoitusmaalia.

Teksti: Niklas Saarinen

Su 7.5. klo 18.00 FF Jaro – TPS, Pietarsaaren Keskuskenttä.

Ruutu näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Lisää uutisia