Maalivahtilupaus Luka Nokelainen Tepsiin 1+2-vuotisella sopimuksella

Turun Palloseuran maalivahtiosasto vahvistuu Luka Nokelaisella. Nokelainen, 19, on allekirjoittanut TPS:n kanssa 1+2-vuotisen sopimuksen. Nokelainen siirtyy TPS:ään kasvattajaseurastaan Käpylän Pallosta, jota nuori maalivahti on edustanut koko tähänastisen peliuransa.

– Hyvin fiiliksin liityn Tepsin joukkueeseen. Odotan innolla, mitä uusi seura ja uusi kaupunki tuovat minulle eteen. Koko aiemman urani olen pelannut Käpylän Pallossa ja asunut kotona vanhempieni luona. Varmasti tulee olemaan monin tavoin opettavaista aikaa tämä tuleva vuosi, Nokelainen sanoo.

Nokelainen on lupaava nuori maalivahti, jolla on nuorten maajoukkuetausta. Suomen poikien maajoukkueessa Nokelainen on pelannut yhdeksän ottelua. Hän toimi U19-maajoukkueen ykkösmaalivahtina vuonna 2022 pelatuissa EM-karsinnoissa.

Nuori torjuja on urallaan ollut ykkösmaalivahdin roolissa johdattamassa Käpylän Pallon B-junioreita Suomen mestaruuteen ja KäPan miesten edustusjoukkuetta Kakkosesta Ykköseen. Miesten toiseksi korkeimmalta sarjatasolta Nokelaisella on jo kokemusta, sillä viime kaudella hän pelasi KäPan maalilla 14 Ykkösen ottelua.

TPS:n päävalmentaja Miika Nuutinen ja apuvalmentaja Henri Jussila ovat Nokelaiselle jo entuudestaan tuttuja KäPan B-junioreista. Nokelainen näkee, että tuttujen valmentajien luoma pelitapa tukee hänen vahvuuksiaan pelaajana. Myös TPS:n maalivahtivalmentaja Jarkko Ojaniemen valmennustyyli vakuutti Nokelaisen, joka oli tammikuussa TPS:n testissä.

– Minulle jäi tosi hyvä kuva Miikasta ja ”Jusasta” meidän yhteiseltä ajaltamme KäPassa. Ennen TPS:n testiin tulemista juttelin Miikan kanssa omista uratavoitteistani ja hän sanoi, että Tepsissä pystyttäisiin tarjoamaan minulle kokonaisvaltaisesti paljon tukea tavoitteideni saavuttamiseen. Pidemmällä aikavälillä haluan tehdä jalkapallosta itselleni ammatin ja edetä ulkomaiden kentille, Nokelainen kertoo.

– Testijaksolla olen päässyt näkemään, että TPS:ssä on laadukas ja ammattimainen harjoitusympäristö. Jarkon kanssa olemme päässeet hyvään vauhtiin veskaritreeneissä ja henkilökohtaisesti tykkään hänen valmennustyylistään. Hän puskee vahvasti maalivahteja eteenpäin ihan jokaisessa harjoituksessa, Nokelainen jatkaa.

Maalivahtivalmentaja Ojaniemen mukaan TPS saa Nokelaisesta lahjakkaan ja kehittymishaluisen nuoren maalivahdin. 190-senttinen Nokelainen on kookas, vasenjalkainen maalivahti, jolla on hyvä pelikäsitys.

– Hienoa saada Luka mukaan kehittymään meidän ympäristöömme. Luka näytti testijakson aikana olevansa valmis tekemään töitä kehittymisen eteen. Näen Lukassa potentiaalia kilpailla peliajasta ja samalla kehittyä vielä kokonaisvaltaisemmaksi maalivahdiksi, Ojaniemi sanoo.

Ojaniemen mukaan TPS:ssä on nyt hyvä kilpailutilanne maalivahtiosastolla. TPS on kiinnittänyt edustusjoukkuesopimuksiin Nokelaisen lisäksi Matias Niemelän ja Olli Hakanpään. TPS:n GANT-akatemian sopimuspelaajiin kuuluva 17-vuotias Elias Nieminen on myös ollut kuluvan talven aikana mukana Palloseuran edustusjoukkueen treeniringissä ja saanut harjoitusotteluissa ensimmäiset minuuttinsa miesten peleissä.

– Kokonaisuudessaan maalivahtiosastomme näyttää tällä hetkellä määrällisesti ja laadullisesti hyvältä. Meillä on hyvä kilpailutilanne ja saamme luotua laadukkaan ympäristön maalivahdeille, Ojaniemi kommentoi.

TPS:n kausikortit kaudelle 2024 ovat myynnissä! Suuntaa ostoksille Tiketin kausikorttikauppaan tästä linkistä.

Valokuva median käyttöön

Pelaajaprofiili: Luka Nokelainen

 • syntynyt: 12.5.2004
 • syntymäpaikka: Helsinki
 • kansalaisuus: suomi
 • pituus: 190 cm
 • pelipaikka: maalivahti
 • vahvempi jalka: vasen
 • sopimus TPS:n kanssa: 2024+2
 • aiemmat seurat: Käpylän Pallo

TPS:n kauden 2024 sopimustilanne

 • maalivahdit: Olli Hakanpää, Matias Niemelä, Luka Nokelainen
 • puolustus: Elias Collin, Oscar Häggström, Joonas Lakkamäki, Baba Mensah, Roope Pakkanen, Eero Uusitalo
 • keskikenttä: Aapo Boström, Hanjin Cho, Lasse Ikonen, Jesper Karlsson, Eino-Iivari Pitkälä, Niilo Saarikivi, Atte Sihvonen
 • hyökkäys: Onni Helén, Umar Bala Muhammed, Tuomas Pippola, Veeti Pohtio, Riku Riski
 • valmennus: päävalmentaja Miika Nuutinen, apuvalmentaja Henri Jussila, maalivahtivalmentaja Jarkko Ojaniemi, fysiikkavalmentaja Michael Oliphant, talenttivalmentaja Kalle Tallqvist

Pelaajaesittely: Luka Nokelainen

Lisää uutisia