Kuvakooste: TPS jatkoi vahvoja otteitaan Maarianhaminassa

Kaksi harjoitusottelua Veikkausliiga-joukkueita vastaan, kaksi voittoa. Viikko sitten TPS otti tyylipuhtaan 2–0-voiton Gnistanista, ja eilen turkulaisjoukkue kampesi IFK Mariehamnin kumoon maalein 3–1. TPS:n valokuvaaja Tiina Pirilä oli jälleen kameroineen paikalla Maarianhaminassa taltioimassa tapahtumia.

Atte Sihvonen johdatti kapteeninnauha kädessään TPS:n perjantai-illan kamppailuun.
Sumujen saari. Sellaisen löytääkseen ei tarvinnut tällä kertaa matkata Ahvenanmaan saariryhmää kauemmas. Sää Wiklöf Holding Arenalla oli sateinen ja lämpötila vain pari astetta plussalla. Itse peli ei kuitenkaan jättänyt jalkapallon ystäviä kylmäksi, kun avauspuoliajalla joukkueet iskivät yhteensä neljä maalia.
Tume vauhdissa. TPS-kasvatti Tuomas Pippola on osoittanut hallitsevansa useamman eri pelipaikan niksit. Eilen Pippola pelasi kärjessä ja iski Tepsin 2–0-maalin. Harjoituskauden aikana hän on pelannut myös laitahyökkääjänä sekä keskikentällä kymppipaikalla.
Umar Bala Muhammed on kotiutunut laitahyökkääjän tontille. TPS:n uusi valmennusjohto siirsi Muhammedin laitapuolustajan tontilta pykälän verran ylöspäin kenttäryhmityksessä, ja harjoituskauden perusteella ratkaisu vaikuttaa onnistuneelta. Muhammed on viimeiseen neljään peliin viimeistellyt kolme maalia. Lisäksi hän tuo fysiikallaan ja nopeudellaan hyvän lisän Tepsin prässipeliin.
Tepsin ryhmässä on monia mielenkiintoisia uusia tuttavuuksia. 20-vuotias keskikenttäpelaaja Niilo Saarikivi on talven aikana tehnyt vahvan sisääntulon uuteen joukkueeseensa. Saarikivi syötti jälleen eilen kaksi maalia. Vauhdikas keskikentän pikakiituri on yksi potentiaalisista läpimurtopelaajista muutaman viikon päästä alkavalla Ykkösliigan kaudella.
Jepa on palannut! Keskikenttäpelaaja Jesper Karlsson pelasi eilen vuoden ensimmäisen ottelunsa, kun hän tuli vaihdosta kentälle. Karlsson loukkaantui harjoituksissa tammikuussa ja joutui olemaan pari kuukautta sivussa. Nyt TPS-kasvatti on palannut kentille ja valmistautuu joukkueen mukana 13.4. alkavaan Ykkösliigan kauteen.
Mehdi Hetemaj’sta ei helposti ohi mennä. TPS:n uusi toppari on osoittanut vakuuttavaa fyysistä preesensiä. Hetemaj allekirjoitti TPS:n kanssa yksivuotisen sopimuksen viime viikolla. Päävalmentaja Miika Nuutisen mukaan joukkueeseen oli jo pidempään etsitty juuri Hetemaj’n profiilin mukaista topparia – kokenutta, vasenjalkaista ja peliä laadukkaasti avaavaa keskuspuolustajaa.
Matias Niemelä nollasi viikko sitten Gnistanin ja jatkoi eilen vahvoja otteitaan IFK Mariehamnia vastaan. Hiljattain 22 vuotta täyttäneellä Niemelällä on nuoresta iästään huolimatta jo kokemusta Veikkausliiga-peleistä. Liigadebyyttinsä hän teki 18-vuotiaana Rovaniemen Palloseurassa. Viime vuonna 190-senttinen veräjänvartija torjui FC KTP:n maalilla.
Torjuntavastuu Tepsin maalilla jaettiin eilisessä harjoitusottelussa. Luka Nokelaisella on virkaveljensä Matias Niemelän tapaan nuorten maajoukkuetausta. Nokelainen toimi Suomen U19-maajoukkueen ykkösmaalivahtina vuonna 2022 pelatuissa EM-karsinnoissa. Tepsiin 19-vuotias ja 190-senttinen veskari siirtyi tänä talvena kasvattajaseurastaan Käpylän Pallosta.
Veskarien voittotuuletukset!
Uuden kauden alkuun on kolme viikkoa, ja TPS:n pelillinen kehityskäyrä osoittaa juuri oikeaan suuntaan. Joukkue on nyt kolmen ottelun voittoputkessa. Kaivattuja hyökkäyspään tehoja on löytynyt, kun harjoituksissa on saatu lisää toistoja alle ja pelaajat ovat peli peliltä oppineet tuntemaan toisensa paremmin. Viimeiseen kolmeen peliin TPS on tehnyt kahdeksan maalia. Seuraavassa harjoitusottelussa Miika Nuutisen johtamalla joukkueella on edessään isoin mahdollinen haaste, kun vastaan asettuu hallitseva Suomen mestari HJK.

IFK Mariehamn – TPS-ottelun matsiraportin voit lukea tästä klikkaamalla. Maalit ja muut huippuhetket voit katsoa TPS TV:n koosteesta.

Lisää uutisia