Kolme pistettä Turkuun – Varsinais-Suomen paikallisvääntö Salossa päättyi Tepsin juhliin

Äitienpäivä oli tänä vuonna mustavalkoinen juhlapäivä. Ensin Naisten Ykkösen päiväpelissä TPS kaatoi KTP:n maalein 4–1 ja myöhemmin illalla Tepsin miehet nappasivat 1–0-voiton SalPasta Ykkösliigan paikallisväännössä.

– Olen tosi tyytyväinen meidän esitykseemme. Keväinen luonnonnurmi vaikuttaa aika moneen asiaan. Sopeuduimme hyvin tähän alustaan ja niihin ilmataisteluihin, mitä tänään oli luvassa. Pelaajat noudattivat tosi kärsivällisesti sitä suunnitelmaa, mikä meillä oli. Pysyimme kärsivällisinä ja saimme lopulta sen voittomaalin kaivettua. Ansaitsimme voiton tänään, summasi TPS:n miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Miika Nuutinen voitokasta SalPa-peliä tuoreeltaan.

Ottelun avauspuoliaika Salon keskusurheilukentällä sujui vahvasti vierasjoukkue TPS:n kontrollissa. Tepsi oli liikkeellä energisellä jalalla ja pystyi luomaan painetta SalPa-päätyyn. TPS:n painostus oli lähellä tuottaa tulosta varttitunnin pelin jälkeen, mutta Albijon Muzaci tuikkaus kimposi SalPa-maalin tolpasta takaisin pelikentälle. Tauolle poistuttiin lopulta 0–0-tilanteessa.

Jordi Alujan valmentama SalPa keskittyi avausjaksolla lähinnä puolustuspeliin, mutta toisen jakson alkuun salolaiset tulivat terävästi ja loivat pari tilannetta. Lähimmäksi maalintekoa pääsi Keri Foster, mutta Matias Niemelä TPS:n maalilla venyi erinomaiseen torjuntaan.

– Kun pallo on paljon ilmassa, niin momentum lähtee helposti kääntymään. Toisen puoliajan ensimmäiset 10–15 minuuttia olivat SalPan hetki tässä pelissä. Pääsimme kuitenkin hyvin takaisin pelin päälle ja saimme ottelun taas haltuumme, Nuutinen sanoi.

TPS jatkoi kärsivällisesti hyökkäysten vyöryttämistä kohti Jere Koposen vartioimaa SalPa-maalia. TPS:n terävä ja energinen liike tuotti ongelmia SalPa-puolustukselle, ja salolaisten toppari Michael John joutuikin kahteen kertaa katkaisemaan nopeasti edenneen TPS-hyökkäyksen rikkeellä. Jälkimmäinen, 79. minuutilla tapahtunut rike tiesi Johnille toista keltaista korttia ja siten ulosajoa.

TPS:n päävalmentaja Nuutinen on useampaan otteeseen alkukauden aikana todennut, että laaja ja laadukas materiaali on yksi Tepsin vahvuuksista. Päivän peli ilmensi hyvin tätä toteamaa käytännössä, kun vaihdosta kentälle tullut Umar Bala Muhammed iski TPS:n voittomaalin pelin viimeisellä kympillä.

Tasaisessa Ykkösliigassa marginaalit ovat pieniä ja kuka tahansa voi voittaa kenet tahansa. Nuutisen valmentama TPS osoitti jälleen, että se pystyy kääntämään pienet marginaalit edukseen ja on vahvasti kärkitaistossa mukana.

– Äärettömän tärkeä voitto meille. Olen erityisen tyytyväinen, että tämä joukkue pystyy venymään ja kääntämään tällaisia yhden maalin pelejä voitoksi, Palloseuran päävalmentaja päätti.

Lopputulos:

SalPa–TPS 0–1 (0–0)

Ottelun maalit:

82 min 0–1 Umar Bala Muhammed

Varoitukset:

SalPa
23 min Frans Grönlund
44 min Jordi Aluja (th)
55 min Maximus Tainio
63 min Michael John
79 min Michael John

TPS

Kentältäpoisto:

SalPa
79 min Michael John (toinen varoitus)

TPS:n kokoonpano:

Matias Niemelä (MV)
Aaro Soiniemi
Atte Sihvonen (C)
Baba Mensah
Joonas Lakkamäki
Lasse Ikonen (90+1 min Oscar Häggström)
Jesper Karlsson
Niilo Saarikivi
Riku Sjöroos (86 min Antti Ulmanen)
Albijon Muzaci
Tuomas Pippola (66 min Umar Bala Muhammed)

Erotuomari: Juuso Vuorinen

Pelipaikka: Salon keskusurheilukenttä

Yleisömäärä: 588

Sää: 17 °, pilvistä ja poutaa

Seuraava ottelu: TPS–KTP, la 18.5. klo 15.00, Veritas Stadion.

Kooste


Hikihaastattelu

Lisää uutisia