Ketoja siirtyy TPS-paitaan – Hammar ja Santamäki jatkosopimuksiin

TPS:n naisten edustusjoukkue on solminut kolme uutta pelaajasopimusta kaudelle 2017. Keskikenttäpelaaja Riikka Ketoja saapuu kokonaan uutena pelaajana TPS-paitaan Ruotsista. Seuran omista pelaajista keskuspuolustaja Siiri Hammar sekä keskikenttäpelaaja Emma Santamäki ovat myös varmistaneet jatkonsa kauden 2017 osalta. TPS:llä on nyt 28 sopimuspelaajaa, joista neljä on maalivahteja ja loput 24 kenttäpelaajia.

22-vuotias Ketoja siirtyy Turkuun ruotsalaisesta Sunnanå SK:sta, jota hän on edustanut kaksi edellistä kautta. Ketoja on alunperin pietarsaarelaisen JBK:n kasvatteja. Liigadebyyttinsä hän teki toisessa kotikaupunkinsa seurassa, FC Unitedissa, kaudella 2009 vain 14-vuotiaana. Kaudeksi 2011 hän siirtyi naapurikaupunki Kokkolaan ja F10:n riveihin. Sieltä ura jatkui neljän liigakauden jälkeen Ruotsiin. Ketoja on pelannut Naisten liigassa yhteensä 113 ottelua ja viimeistellyt niissä yhdeksän maalia. Riikka Ketojalla on tilillään ikäkausimaaotteluiden lisäksi myös viisi A-maaottelua.

Hammar on kuulunut TPS:n liigajoukkueen runkopelaajiin jo kaudesta 2011 lähtien. Hän aloittaa nyt kuudennen kautensa TPS-paidassa, sillä kausi 2014 jäi kokonaan väliin sitä edellisenä vuotena tapahtuneen vakavan jalkavamman vuoksi. 23-vuotias Hammar on pelannut Naisten liigassa yhteensä 94 ottelua ja viimeistellyt niissä yhden maalin.

Santamäki aloittaa TPS:n edustusjoukkueessa nyt viidennen kautensa. Hän siirtyi viime elokuussa kesken liigakauden kuitenkin loppuvuodeksi Yhdysvaltoihin NSU Florida Sharks -joukkueeseen. 19-vuotias Santamäki on palannut nyt takaisin Suomeen ja liittynyt TPS:n edustusjoukkueen harjoitusrinkiin mukaan. Santamäki on pelannut Naisten liigassa yhteensä 68 ottelua ja viimeistellyt niissä kolme maalia.

– Ketoja on keskikentän keskustan ankkuripelaaja. Hän on tottunut kantamaan vastuuta ja ottamaan isoa roolia. Hänen tavoitteensa on A-maajoukkueessa. Hammarin suhteen tietää aina mitä saa, hänellä on ilmiömäinen kyky klaarata tilanteet puolustuspäässä. Otamme hänen opiskelunsa myös huomioon ja joustamme siinä. Emman paluu takaisin jo tässä vaiheessa on meille positiivinen yllätys. Hän on monipuolinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan niin keskikentällä kuin puolustuksessakin. Kokonaistilanteemme on erittäin hyvä, on laajuutta ja laatua, josta seuraa tietysti myös kovaa kilpailua. Joukkue on nyt kiinni, uusia pelaajia ei enää tule, TPS:n päävalmentaja Sami Haltia vahvistaa.

Kuva: Timo Hammar

Lisää uutisia