Joakim Latonen uuteen jatkosopimukseen TPS:n kanssa

Hyökkäävä keskikenttäpelaaja Joakim Latonen on solminut kauden 2021 kattavan sopimuksen TPS:n kanssa. 22-vuotias Latonen nousi TPS:n edustusjoukkueeseen kaudeksi 2018, jolloin hän pelasi yhteensä yksitoista Veikkausliigaottelua.

Latonen jatkoi uraansa TPS:n riveissä myös Ykkösen kaudella 2019, jolloin hänen saldokseen tuli 23 pelattua ottelua ja kolme tehtyä maalia. Viime kaudella hän pelasi jälleen Veikkausliigassa TPS:n paidassa, tällä kertaa yhteensä 18 ottelua. Latonen viimeisteli Veikkausliigauransa ensimmäisen maalin kauden 2020 päätöskierroksella KuPS:n verkkoon.

– Oli ihan ymmärrettävää, että Jokke katsoi alkuun, mitä mahdollisuuksia Veikkausliigassa olisi ollut jatkaa. Me tiesimme tietysti, millaisen pelaajan saimme. Näin jo viime vuonna treenissä, että hän on hyvässä kunnossa ja taitava, mutta hän oli ehkä vähän väärässä roolissa. Hän näytti ensin reservijoukkueessa osaamistaan ja nousi sitä kautta loppukaudesta yhdeksi meidän tärkeimmistä pelaajistamme. Hän ei ole mielestäni parhaimmillaan laituri eikä kymppipaikan pelaaja, vaan parhaiten hänelle sopii keskikentän kasipaikka. Olen puhunut Joken kanssa useaan kertaan viime viikkojen aikana, ja hän on täysin sitoutunut meidän projektiimme tästä eteenpäin, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson vakuuttaa.

Latonen on alun perin kaarinalaisen KaaPo:n kasvatteja, mutta hän siirtyi TPS:n junioreihin kaudeksi 2015. Hän nousi TPS:n edustusjoukkueeseen TPS:n P20-ikäluokan joukkueesta, joka juhli Suomen mestaruutta kauden 2017 päätteeksi.

Lisää uutisia