Jesper Karlsson ja TPS jatkosopimukseen – ”Antaa aina kaikkensa logolle”

Turun Palloseura on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen keskikenttäpelaaja Jesper Karlssonin, 23, kanssa. Karlsson on Tepsin oma kasvatti, joka aloittaa nyt kuudennen kautensa mustavalkoisten edustusjoukkueessa. TPS:n päävalmentaja Miika Nuutinen on iloinen luotettavan keskikentän pohjapelaajan jatkosta kasvattajaseurassa.

– On äärettömän tärkeää, että tässä muutoksen keskellä pystymme pitämään kiinni seuran omista kasvateista, jotka ovat saaneet mustavalkoisen kasvatuksen. ”Jepa” on keskikentän ikiliikkuja, joka on todella kova tekemään töitä. Hän antaa aina kaikkensa Palloseuran logolle, Nuutinen sanoo.

Karlssonilla on tilillään jo 108 virallista ottelua TPS:n edustusjoukkueessa, kun mukaan lasketaan sarja-, cup- ja karsintapelit. Karlsson on niin oman peliuransa kuin siviilielämänsäkin puolesta juurtunut vahvasti Turkuun.

– Kyllä Turku ja Tepsi merkitsevät minulle tosi paljon. Olen koko ikäni asunut tässä kaupungissa ja TPS on kasvattajaseurani. Nyt syksyllä aloitin kauppatieteiden opinnot Turun yliopiston kauppakorkeakoulussa, Karlsson kertoo.

– On hienoa pelata seurassa, jolla on yli satavuotinen historia ja joka merkitsee turkulaisille hyvin paljon. Meillä on hieno seurayhteisö, jota arvostan suuresti. Sen takia harmittaakin, että emme ole viime vuosina pystyneet suorittamaan sillä tasolla kuin meidän pitäisi. Siihen me lähdemme nyt tekemään muutosta, Karlsson päättää.

Karlsson on jo ehtinyt treenaamaan ja pelaamaan TPS:n uuden valmennusjohdon alaisuudessa. Keskikenttäpelaaja oli mukana Tepsin ensimmäisissä harjoituspeleissä joulukuussa. Karlsson kokee, että uudella valmennuksella on paljon annettavaa niin yksilö- kuin joukkuetasolla.

– Treeneissä on menty kovaa ja on tullut paljon uusia taktisia juttuja. Olemme käyneet paljon asioita läpi sekä joukkueena että henkilökohtaisella tasolla. Joukkueen päivittäiseen arkeen on tullut monia muutoksia, Karlsson kertoo.

– Nykyään kaikki treenit kuvataan ja niistä tulee klippejä pelaajien käyttöön. Valmennus antaa nopeasti palautetta siitä, miten harjoitteet ovat sujuneet, hän jatkaa.

Kuudennen kautensa edustusjoukkueessa aloittava 23-vuotias Karlsson alkaa TPS:n nuoressa joukkueessa edustaa jo kokemusta. Päävalmentaja Nuutinen kertoo odottavansa Karlssonilta esimerkillä johtamista, mutta myös näkevänsä hänessä vielä mittaamatonta potentiaalia pelaajana.

– Jepa pystyy omalla esimerkillään viestittämään niitä meidän tärkeitä arvojamme sekä pelikentällä että treeneissä. Nuorentuvassa joukkueessa on tilaa uudelle johtajuudelle, ja Jepa on varmasti yksi niistä pelaajista, jotka johtajan roolin pystyvät omaksumaan.

– Jepalla on henkilökohtaisesti jo ollut käynnissä projekti, jossa pelaamiseen pyritään löytämään uusia puolia hyökkäyspelaamisen suhteen. Siinä pyrimme häntä tukemaan. Näen, että hänellä on edellytykset kantaa aiempaa suurempaa vastuuta myös pallollisesta pelaamisesta kovan puolustustyön lisäksi, Nuutinen sanoo.

TPS:n kausikortit kaudelle 2024 ovat myynnissä! Suuntaa ostoksille Tiketin kausikorttikauppaan tästä linkistä.

Valokuvia median käyttöön – kuvat: Tiina Pirilä

Pelaajaprofiili: Jesper Karlsson

 • lempinimi: Jepa
 • syntynyt: 7.2.2000
 • syntymäpaikka: Turku
 • kansalaisuus: suomi
 • pituus: 175 cm
 • pelipaikka: keskikenttä
 • vahvempi jalka: oikea
 • sopimus TPS:n kanssa: 2024
 • seurahistoria: Turun Nappulaliiga, TPS

TPS:n kauden 2024 sopimustilanne

 • maalivahti: Olli Hakanpää
 • puolustus: Elias Collin, Oscar Häggström, Baba Mensah, Eero Uusitalo
 • keskikenttä: Aapo Boström, Hanjin Cho, Lasse Ikonen, Jesper Karlsson, Niilo Saarikivi
 • hyökkäys: Onni Helén, Umar Bala Muhammed, Tuomas Pippola, Veeti Pohtio, Riku Riski
 • valmennus: päävalmentaja Miika Nuutinen, apuvalmentaja Henri Jussila, maalivahtivalmentaja Jarkko Ojaniemi, fysiikkavalmentaja Michael Oliphant, talenttivalmentaja Kalle Tallqvist

Pelaajaesittely: Jesper Karlsson

Lisää uutisia