Jaakko Nyberg tähtää neljänteen nollapeliin

TPS on avannut kautensa kolmella nollapelillä. Puolustuslinja on pitänyt maalivahtien avulla oman maalin puhtaana ja puolustuslinjan toppari Jaakko Nyberg tietää mistä moinen johtuu.

– Puoluspeli on toiminut. Talvi- ja kevätkausi tässä on treenattu puoluspeliä ja tarkoitus on tietenkin pitää nolla omassa päässä mahdollisimman kauan tästä eteenpäinkin. Nyt ollaan sen verran kauan jo hinkattu toppareina Jallun (Heinikangas) kanssa, sekin varmaan näkyy jo toiminnassa. Sami Rähmönen on pelannut paljon oikealla ja Igor (Jovanovic) on uutena miehenä tullut hyvin sisään tähän nelikkoon. Totta kai oli myös mahtavaa saada Jukka(Lehtovaara) takaisin maaliin. Jukka näytti kyntensä taas Honka -pelissä ja torjui sen minkä piti, kiteyttää Jaska puoluspelin toiminnan.

Nyberg muodostaa siis toppariparin yhdessä Jarno Heinikankaan kanssa.

– Ei meillä ole mitään erikoista työnjakoa. Erikoistilanteissa jos mennään ylöspäin niin mä yritän tehdä ne maalit ja Jallu yrittää osua palloon, naureskelee Jaska ja jatkaa heti perään:

– Yhteispeli toimii meillä hyvin ja molemmat tietää suht’koht hyvin miten toinen liikkuu. Meillä on toiminut tähän asti ihan hyvin ja toivotaan että toimii myös tulevaisuudessa.

TPS:n seuraava vastustaja tulee Pohjanmaalta, tarkemmin sanottua Vaasasta. VPS on aloittanut kautensa yhdellä voitolla ja kahdella tappiolla. Vepsun kausi alkoi komealla 0-3 -vierasvoitolla IFK Mariehamnista, mutta sen jälkeen käkeen tuli JJK:lta sekä HJK:lta.

Nyberg on itse pelannut Vepsussa kausilla 2000 ja 2001, mutta noilta ajoilta tuttuja pelaajia ei Vaasan ylpeydestä enää löydy.

– Muutama pelaaja siellä saattaa olla, jotka oli silloin junnupelaajia, mutta eipä taida enää olla omia pelikavereita siellä. Viime kaudella Vepsu paransi nihkeän alkukauden jälkeen. VPS:ssä on kokeita pelaajia ja nuorta voimaa. Innolla odotetaan perjantaita että päästään katsomaan mihin Vepsusta on.

TPS-VPS -matsi pelataan perjantaina alkaen kello 19.00. Jaakko Nyberg kaipaa kansaa Kupittaalle.

– Me varmasti tehdään kaikki voittaaksemme, pidetään omissa nolla ja yritetään tehdä mahdollisimman monta maalia. Koko ajan kun kausi etenee, niin meidän peli paranee, Nyberg luettelee syitä tulla katsomaan perjantain liigamatsia.

Lisää uutisia