”Ihan rauhallisin ja hyvin mielin lähdetään taistelemaan”

TPS kohtaa kauden 2020 toisessa Turun derbyssä FC Interin torstaina 22.10. klo 18.30 alkaen. Joukkueet kohtasivat kauden ensimmäisessä ottelussa 22.8. ja TPS voitti silloin yllättäen Aldayr Hernándezin puskumaalilla 1-0. Torstaina pelattava kauden toinen Turun derby on nyt vuorostaan FC Interin kotiottelu.

– Inter on pelannut viime aikoina erittäin hyvin ja siellä tavoitellaan sarjavoittoa. Meidän viime kohtaamisen jälkeen Inter on vielä satsannut ja vahvistunut Veikkausliigan viime kauden parhaalla pelaajalla. Filip Valenčič teki jo Ilvestä vastaan kaksi maalia ja joukkueen hyökkäyspää on Veikkausliigan ehdotonta huippua. Voitimme viimeksi nöyryydellä, joukkuehengellä ja kurinalaisuudella, kaikki paineet on nyt naapurissa, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson summaa.

– Ihan rauhallisin ja hyvin mielin lähdetään taistelemaan, vaikka Inter saikin nyt yhden lepopäivän meitä enemmän. Derbyt ovat aina ainutlaatuisia ja hienoja tapahtumia, joissa pannaan kaikki peliin ja vähän enemmänkin, TPS-luotsi tietää.

TPS:llä on alla erinomainen esitys Rovaniemen Palloseuraa vastaan. Raitapaidat juoksivat Rovaniemen kaimoiltaan maanantaina jalat alta jo avausjaksolla. Santeri Haarala iski knallitempun

– Haka-pelin aktiivisuus oli tappiosta huolimatta ihan hyvää, mutta nyt peli meni taas eteenpäin. Pystyttiin maanantaina pelaamaan loistavaa ja positiivisen hyökkäävää peliä kovan paineen alla RoPS:ia vastaan. Oli isot panokset ja joukkue hoiteli työnsä kiitettävästi, Johansson suitsuttaa.

TPS:n keskikenttä on kokenut kauden mittaan kolhuja pidempien loukkaantumisten ja pienempien vammojen vuoksi. Suurin takaisku oli Jesper Karlssonin vaikea loukkaantuminen. Myös Juho Lähteen sitkeät vammat, ja sitä myötä keskenkuntoisuus, on pistänyt suunnitelmia uusiksi. Nyt kun Alim Moundi on palannut kehiin, on yksi ongelma vähemmän. Moundi sai RoPS-ottelussa rinnalleen vasta 17-vuotiaan Niklas Pyyhtiän, joka on mennyt hurjin harppauksin eteenpäin.

– Olen etsinyt keskikentän koostumusta koko ajan, mutta se toimi ja siinä oli balanssia. Nikke (Pyyhtiä) on vasta 17-vuotias huippulupaus, jolla on totta kai loistavat ominaisuudet. Hän on pelannut nyt todella kovalla intensiteetillä ja ottanut todella isoja kehitysaskeleita eteenpäin, Johansson kehuu.

– Haarala tekee oikeita asioita kentällä joukkueen eteen ja se palkittiin kolmella maalilla. Kehitystä tapahtuu koko ajan.

TPS voiton ruumilistuma maanantaina taisi olla kuitenkin 299 Veikkausliigapelin Mika Ääritalo. Jos, ja toivottavasti kun, 300 liigapelin tasaluku tulee torstain derbyssä täyteen, saa TPS-ikoni ansaitsemansa huomionosoitukset SJK-pelissä ensi sunnuntaina.

35-vuotias Ääritalo paiski töitä jälleen omaa peliälyään käyttäen. Kun ei ensimmäisestä paikasta mennyt sisään, niin toisella kerralla sitten helähti RoPS:n verkossa.

– Lopullista avausta ei ole vielä nimetty, mutta aika samoilla mennään kuin maanantaina. Ärtsi (Ääritalo) on todella fiksu pelaaja ja esimerkiksi Santtu (Haarala) saa häneltä hyvää oppia. Ensin epäonnistuminen hyvästä paikasta, mutta aika nopeasti hän paikkasi tilanteen.

TPS:ltä puuttuu torstaina Karlssonin ja Eliécer Espinosan lisäksi Jonni Peräaho ja Juhani Pikkarainen.


FC Inter – TPS katsottavissa tuttuun tapaan Ruudusta: https://www.ruutu.fi/stream/3708195

Lisää uutisia