Huuhkajalegendat kohtaavat keskiviikkona Kupittaalla – Pajula palaamassa TPS-paitaan

Veikkausliiga palaa maaottelutauolta ja TPS:llä on edessä kaksi äärimmäisen tärkeää kotiottelua. Heti keskiviikkona Turkuun saapuu samoista sijoista taisteleva FC Haka. TPS kohtaa valkeakoskelaiset nyt ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Ja kun mennään viisi päivää Haka-ottelusta eteenpäin, niin jo maanantaina Veritas Stadionille saapuu IFK Mariehamn.

TPS ja FC Haka ovat molemmat sarjanousijoita ja molempien joukkueiden ensisijainen tavoite on sarjapaikka Veikkausliigaan myös kaudeksi 2021. TPS on voittanut toistaiseksi kolme ottelua (RoPS, FC Inter ja HIFK), mutta Haka sai voittotilinsä auki vasta yhdennellätoista yrittämällä, kaatamalla HIFK:n Helsingissä 0-1. Haka on pelannut vastapainoksi toki viisi tasapeliä. TPS:llä on näin yhden pisteen etumatka Hakaan nähden ennen keskiviikon jännitysnäytelmää.

Aivan oman mausteensa keskiviikon kamppailuun tuovat molempien joukkueiden valmentajat. TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson ja Haka-luotsi Teemu Tainio ovat monivuotisia pelikavereita Suomen maajoukkueesta. Haka kiinnitti vielä omaan valmennusryhmäänsä loppukauden kattavalla sopimuksella kolmannen huuhkajalegendan, Sami Hyypiän. Näiden kolmen herran yhteen laskettu ottelumäärä Suomen paidassa on mykistävä, yhteensä 274 A-maaottelua. Tähän kun lisätään vielä Tintin, Temen ja Samin satojen otteluiden pelikokemus ulkomaisista huippusarjoista, niin aika paljon auktoriteettia, näkemystä ja osaamista kentän laidalla nähdään.

Hyypiän pestaaminen viittaa vahvasti siihen, että Haka koettaa tilkitä omaa puolustuspelaamistaan. Haka onkin päästänyt Veikkausliigassa toistaiseksi eniten maaleja yhdessä RoPS:n kanssa. Omissa on soinut 27 kertaa. Haka hankki jo elokuun alkupuolella tolppiensa väliin ruotsalaismaalivahti Jacob Tånnanderin. Hän pelaa loppukauden kattavalla vuokradiilillä HJK:sta. Lisäksi Haka on vahvistanut keskuspuolustustaan uudella topparilla, 25-vuotiaalla Luiyi de Lucasilla. Hänen kotimaansa on Dominikaaninen tasavalta.

Kansainvälinen siirtoikkuna meni umpeen viime sunnuntaina. TPS:n joukkueessa on tapahtunut aika paljon muutoksia elokuun aikana. Hyökkääjä Santeri Haarala liittyi raitapaitojen riveihin Ilveksen reservijoukkueesta. Laitapelaaja Juri Kinnunen teki puolestaan paluun Turkuun sekasortoisessa tilassa olleesta KPV:stä. Salolaislähtöinen kärkimies Elmo Heinonen liittyi Tepsin vahvuuteen viime viikolla FC Hongasta. Lisäksi joukkueeseen saapui monipuolinen brasilialaispelaaja Jean, joka vapautui omaehtoisesta karanteenistaan alkuviikosta.

TPS:n tuorein vahvistus on lupaava 17-vuotias hyökkääjä Onnipekka Pajula, joka on palannut hollantilaisen FC Groningenin akatemiasta takaisin Turkuun. Hän on tehnyt kasvattajaseuransa kanssa kauden 2021 loppuun asti ulottuvan sopimuksen. Pajulan siirtopaperit eivät olleet vielä tiistai-iltapäivänä maalissa, mutta siirtoprosessi on aloitettu määräajan puitteissa.

Pajulahan debytoi jo huhtikuussa 2019 TPS:n edustusjoukkueessa harjoitusottelussa Rauman Pallo-Iiroja vastaan, viimeistellen heti kaksi maalia. Hän pelasi viime vuonna TPS:n P17-ikäluokan joukkueessa 19 sarjaottelua viimeistellen niissä peräti 21 maalia. Pajula on pelannut myös kahdeksan poikien U16-ikäluokan maaottelua ja iskenyt niissä neljä osumaa.

TPS koki myös kaksi valitettavaa takaiskua maaottelutauolla. Hienosti oman paikkansa joukkueen keskikentältä löytänyt Jesper Karlsson mursi joukkueharjoituksissa sääriluunsa ja hänen Veikkausliigakautensa on ohi. Lisäksi keskuspuolustaja Juhani Pikkarainen loukkaantui Pikkuhuuhkajien harjoituksissa ja hän on alustavan ennusteen mukaan sivussa noin kuukauden päivät.

Päävalmentaja Johanssonin katsaus videoennakossa: https://www.youtube.com/watch?v=RHzjuZ4X2wU

Liput otteluun: https://www.ticketmaster.fi/event/fc-tps-fc-haka-lippuja/271807

TPS – FC Haka alkaa Veritas Stadionilla keskiviikkona 9.9. klo 18.30 ja ottelu on nähtävissä tuttuun tapaan myös Ruudussa: https://www.ruutu.fi/stream/3676712

Lisää uutisia