FC Honka -ennakko: ”Kyllä me tiedämme, missä Honka on hyvä”

TPS matkustaa ensi viikonloppuna jo toisen kerran peräkkäin viikon sisään Pääkaupunkiseudulle. Tällä kertaa kohteena on toisen nousijajoukkueen, FC Hongan, kotiareena Tapiolan Urheilupuisto. FC Honka-TPS alkaa Tapiolassa lauantaina 21.7. klo 17.00. TPS-leirissä muistellaan hymyssä suin edellistä Tapiolan vierailua, vaikka siitä ei ensi viikonloppuna enää mitään hyötyä olekaan.

– Tietysti nousun varmistuminen silloin Veikkausliigaan oli hieno päivä koko seurayhteisölle, mutta ne ovat tällä hetkellä vain loistavia muistoja. Silloin oli kivaa ja totta kai olisi mukava jatkaa niissä merkeissä eteenpäin, TPS:n keskikenttäpelaaja Jonni Peräaho myöntää.

TPS hävisi viime lauantaina HJK:lle melko tulistenkin vaiheiden jälkeen lopulta 2-1. Klubi meni ottelussa 2-0-johtoon ja Elias Ahde kavensi ottelun loppulukemiin lisäajalla. TPS oli lopussa kaksi paikkaa vielä tasoittaakin ottelu, mutta HJK piti kotonaan kuitenkin pintansa. Ottelun jälkeen oli jonkinlaista polemiikkiä muutamista tuomioista. Esimerkiksi Klubin Riku Riskin ohjaama 2-0-maali haiskahti hieman paitsiolta.

– Ihmisiä tässä kaikki ollaan, näitä mielipiteitä jakavia tilanteita tulee ja menee aina, ja eiköhän ne lopulta aika tasan kuitenkin mene, Peräaho kuittaa.

– Mutta muuten lopputulos olisi voinut olla erilainenkin. Meilläkin oli mestoja ottelun aikana ja sitten ihan lopussa myös, mutta toki niitä oli myös HJK:lla.

FC Honka on palannut Veikkausliigaan todella räväkästi. Joukkue on vahvasti mitalitaisteluissa ja eurocup-paikoissa kiinni. FC Honka on maalieronsa turvin kolmantena ja joukkue on hävinnyt toistaiseksi vain kolme ottelua sarjassa.

– Minulle Honka on ollut  jonkinasteinen yllätys, mutta toisaalta taas ehkä ei. Kyllä se on ollut tiedossa, että joukkue on vahvistunut ja siellä on todella kovia ja taitavia pelaajia. En osannut kuitenkaan ehkä arvata, että joukkue olisi tässä vaiheessa sarjaa näin korkealla sarjataulukossa.

Kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Turussa maalittomaan tasapeliin. FC Honka oli Veritas Stadionilla kuskin paikalla ja TPS joutui vetäytymään ajoittain turhankin alas. Espoolaiset pääsivät toteuttamaan omaa pallonhallintapeliään, mutta molemmat maalit säilyivät kuitenkin koskemattomina.

– Jos suoraan sanotaan, se oli meiltä heikohko peli. Päästettiin Honka pelaamaan sitä pallollista peliään ja valuttiin liian alas. Oma peli ei lähtenyt rullaamaan oikein missään vaiheessa ja siltä pohjalta lopputulos oli ihan ok, Peräaho arvioi.

Peräahon mukaan Honkaa ei saa päästää tällä kertaa hääräämään mielensä mukaan. Espoolaisten ei pidä antaa rakennella peliään, vaan miehiin pitää iskeä kiinni tarpeeksi ylhäältä.

– Kyllä me hyvin tiedämme, missä Honka on hyvä ja se etu pitää ottaa heiltä pois. Honkaa ei saa vaan päästä pyöritttämään omaa peliään. Riistoja pitää yrittää ylempää ja iskeä sitten lujaa vastaan. Meidän hyökkäyspäästä löytyy kyllä nopeutta, Peräaho muistuttaa.

TPS on valmistautunut FC Honka -otteluun normaalin viikkorytminsä mukaan, nyt kun pelitahti on hieman rauhoittunut. Paahtava helle on tuonut kuitenkin omat haasteensa päivittäisiin rutiineihin. Lämpöä on luvassa myös lauantaiseen Tapiolaan.

– Ei tässä muuten mitään ihmeellistä ole, ihan normaalisti juostaan ja treenataan, mutta itsestä pitää osata huolehtia nyt entistä paremmin ja tankkauksen sekä ravintopuolen tasapaino on poikkeuksellisen tärkeää. Tässä tavallaan jokaisen pelaajan oma vastuu kasvaa, Peräaho korostaa.

Ensimmäistä Veikkausliigakauttaan pelaava Peräaho on uurastanut pääasiassa puolustavammassa roolissa keskikentällä, mutta myös laitapuolustajan tontti on tullut tutuksi. 24-vuotias Peräaho näytti kotiyleisölleen 7.7. pelatussa PS Kemi -ottelussa, että myös hyökkäyspään pelaaminen luonnistuu, kun vaan paikka tulee. Hän sijoitti Mika Ääritalon taitavan sivusyötön aivan PS Kemin maalin vasemman tolpan juureen.

– Oli alkuun vähän pelonsekaiset tunteet Veikkausliigan suhteen, kun ei oikein tiennyt, että mitä odottaa. Ihan hyvin tässä on päästy kuitenkin joukkoon mukaan. Veikkausliiga on kuitenkin Ykköseen verrattuna vielä paljon armottomampi sarja. Pelin tempo on selvästi kovempi ja oman alueen virheistä, ja muistakin virheistä, rangaistaan vielä paljon kovemmalla kädellä, Peräaho tietää.

FC Honka-TPS on myös Veikkauksen tämän viikon Vakion sekä MiniVakion pelikohteena.

Ruutu+ esittää kaikki Veikkausliigan ottelut myös kaudella 2018. Kaikki 198 ottelua esitetään netissä selostettuina monikameralähetyksinä hintaan 9,95 €/kk. Pääset katsomaan myös FC Honka-TPS -ottelua osoitteessa: https://www.ruutu.fi/stream/3258763
 

Lisää uutisia