Esittelyssä TPS:n torstainen Eurooppa-liigan vastustaja: KVC Westerlo

TPS aloittaa hallitsevana Suomen Cupin mestarina UEFA:n alaisen Eurooppa-liigan karsinnat toiselta kierrokselta ja kohtaa Veritas Stadionilla torstaina 14.7. klo 19.00 Belgian pääsarjassa pelaavan KVC Westerlon.

Koninklijke Voetbal Club Westerlo tulee nimensä mukaisesti noin 20 000 asukkaan Westerlon kaupungista. Seura on perustettu vuonna 1933 ja Westerlo on pelannut Belgian Pro Leaguessa kaudesta 1997-1998 lähtien. Parhaimmillaan Westerlo on sijoittunut Pro Leaguessa kuudenneksi, kausina 1999-2000, 2003-2004 ja 2008-2009. Belgian Cupin seura voitti kaudella 2000-2001. Viime kaudella 2010-2011 Westerlo eteni Cupin finaaliin, mutta hävisi sen 2-0 Standard de Liegelle. Koska Liege sijoittui liigassa toiseksi ja eteni siten Mestareiden liigan karsintaan, pääsi Westerlo kokeilemaan onneaan Eurooppa-liigan karsinnoissa, nyt siis TPS:aa vastaan.

Eurocup-kokemusta TPS:llä on huomattavasti enemmän kuin Westerlolla. Westerlo kun on pelannut Eurocupeissa aiemmin vain kolme kertaa, kun TPS on ennen tätä kautta tarponut Euroopan cupeissa jo 14 kertaa. Kaudella 2000 Westerlo pelasi Intertoto Cupin ensimmäisellä karsintakierroksella slovenialaista NK Primorjea vastaan, mutta hävisi yhteismaalein 0-11. Seuraavana vuonna Westerlo pääsi Cup-mestarina pelaamaan UEFA Cupin ensimmäisellä karsintakierroksella saksalaista Hertha Berliniä vastaan, joka kuitenkin vei jatkopaikan mennessään. Kolmannen kerran Westerlo pelasi Eurocupeissa vuonna 2004, jolloin se aloitti Intertoto Cupin toiselta karsintakierrokselta ja kohtasi tsekkiläisen Tescoma Zlinin. Matka ei kuitenkaan jatkunut tälläkään kertaa seuraavalle kierrokselle. Westerlo pelaa nyt siis neljättä kertaa Eurocupeissa ja tavoittelee ensimmäistä kertaa jatkopaikkaa seuraavalle kierrokselle.

Westerlo pelaa torstaina Turussa keltaisella paidalla ja sinisillä shortseilla, joka on myös seuran kotipeliasu. Seuran kotistadion on 8000-paikkainen Het Kuipje, joka tarkoittaa hollanniksi ”Pieni Tankki”. Sen uskotaan viittaavan Feijenoordin De Kuip stadioniin, joka tarkoittaa tankkia. Ainoa pelaaja, joka on koskaan kutsuttu Belgian maajoukkueeseen pelatessaan Westerlossa, on Toni Brogno.

Mainittakoon vielä, että Westerlo ei ole onnistunut tekemään yhtään maalia kuudessa aiemmin pelaamassaan Eurocup-ottelussa. Pystyykö TPS pitämään belgit nollilla torstaina?

Lisää uutisia