Duarte Tammilehdon ura jatkuu TPS:n riveissä

Kolme pelaajasopimusta eilen julkaissut TPS alkaa kokoonpanonsa puolesta olla valmis kauteen 2013, kun keskikenttäpelaaja Duarte Tammilehto liittyi tuoreimpana pelaajana tänään raitapaitojen riveihin. 23 vuotta tänään täyttävä Tammilehto ja TPS solmivat kaksivuotisen sopimuksen.

– Tammilehto on juuri sopivan ikäinen ja sellaisessa mielenkiintoisessa kehitysvaiheessa oleva pelaaja, joka sopii meille. Näen myös sen, että hänellä on valtavat näyttöhalut pelaajana. Hän on myös oikealla tavalla vaikean ja ikävän vastustajan maineessa. Tammilehto on toki jo näyttänyt osaamisensa liigatasolla, mutta odotamme tietysti, että hänen tasonsa nousee täällä vielä parin pykälän verran, jotta unelmat myös kansainvälisistä kentistä toteutuvat jossain vaiheessa uraa, TPS:n päävalmentaja Marko Rajamäki toivoo.

Helsinkiläislähtöinen Tammilehto debytoi Veikkausliigassa kaudella 2011 FC Hongan paidassa. Hän ehti pelata Hongan paidassa kahden viimeisen kauden aikana yhteensä 48 Veikkausliigaottelua. Maalitili aukesi heti ensimmäisellä liigakaudella. Tammilehto pelasi aikuisten pelejä jo ennen kahta Espoon vuottaan Ykkösen tasolla Klubi04:n riveissä joukkueensa kapteenina. Keskikentän keskustassa parhaiten viihtyvä Tammilehto on pelannut myös vuosia eri ikäkausimaajoukkueissa, viimeksi alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa. Tammilehto on pelannut juniorivuosinaan HJK:n lisäksi myös AC Allianssin ja FC Jokereiden paidassa.

Lisää uutisia