ÅIFK:lle 1-0 tappio Tammelassa

Helteisenä päivänä eilen maanantaina TPS:n yhteistyöseura ÅIFK:n ohjelmassa oli matka Tampereelle, jossa vastaan asettui kaupungin kakkosmiehistö, perinteikäs TPV. ÅIFK:n mukana oli reilu annos TPS:n edustuksen juniorikaartia, herrat Starck, Rannikko, Hradecky ja Ojanperä. Mutta eipä vastustajankaan nimekkäimmät pelaajat iällä pilattuja olleet, esim Haka-taustaiset Korsunov ja Koroma sekä Italiassakin pyörähtänyt Karvonen. Tammelan stadion tarjosi Kakkosen pelille hienot puitteet, vaikka sen nurmikkopohja olikin yllättävän kova.

Ottelun alku oli vauhdikas ja jo 4 minuutin kohdalla nähtiin ensimmäinen tilanne. Hushyar Aftab kirmasi laidaltaan karkuun ja häntä rapattiin surutta nilkkaan. Tuomari antoi kuitenkin pelin jatkua ja siitä aukesikin Santeri Peltolalle avopaikka. TPV:n maalilla aloittanut Antti Peltonen onnistui vastaantulossaan ja kun Miikka Niinivirta ei jatkopallossa onnistunut niin ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi TPV-toppari Lindroosin keltainen kortti. Tämän jälkeen tilanteilla ei hetkeen herkuteltu. TPV sai kuitenkin muutamia kulmia ja niistä parissa pallo jäi vaarallisesti pomppimaan ÅIFK maalille. Jyri Nieminen oli kuitenkin kärppänä maalillaan. ÅIFK:n pelinrakentelu ei kovalla nurmikolla lähtenyt kulkemaan oikein lainkaan, eikä edellisessä pelissä loistaneelle Alban Feratille saatu palloja kärkeen. Aleksi Ojanperä suoritti laidaltaan pari hyvää nousua.

Puolen tunnin kohdalla kotijoukkue joutui vaihtamaan maalivahtia kun Peltosen teipattu polvi ei kestänyt. Samassa yhteydessä vierailijat saivat pari erikoistilannetta, joista laidasta annettuun vapariin taisi päästä ensin kaksikin turkulaista mutta kummankaan askeleet eivät ihan sopineet. Jakson lopulla ote alkoi kuitenkin siirtyä kotijoukkueelle mistä indikaattorina Miro Tenhon ja Matej Hradeckyn varoitukset. Kärjen Mohammed Koroma oli liikkeissään liukas ja hänen kauttaan tulleet tilanteet pakottivat Niemisen pariinkin refleksitorjuntaan. 42 minuutilla Koroma syötti vasemmalta keskustaan Kimmo Lahden läpi ja tämä onnistui sijoittamaan pallon alakulmaan ohi Niemisen. Tauolle mentiin näin ollen tilanteessa 1-0.

Puoliajalla vierasjoukkue pyrki viilentymisen ja nestetankkauksen lisäksi pohtimaan analyytisesti syitä siihen miksei pelinrakentelu ottanut ensimmäisellä jaksolla sujuakseen. Yksinkertaisena lääkkeenä tuotiin esiin hieman helpommat ja nopeammat syötöt, nyt kun alustaankin on totuttu, ja kenttätilan parempi hyödyntäminen. Jakson alussa Starck-Aftab parivaljakko osoittivat hyvää sykettä vasemmalla laidalla, mutta myös kotijoukkueen Koroma oli edelleen vauhdikkaalla pelipäällä joten tuntiin asti mentiin varsin tasaisissa merkeissä ilman konkreettisia maalitilanteita.

Vasta tunnin pelin jälkeen alkoi ÅIFK:n kaivattu syöttöpeli löytää rytmiään. Peltola ja Viljami Alho saivat keskialueen herruudesta kiinni ja Hradecky sai tuettua kärjen Feratia. 66 minuutilla kyseinen kaksikko pääsi TPV:n kulman jälkeen lupaavaan vastaiskuun, mutta ”Albin” syöttö jäi hieman vajaaksi. Toisella jaksolla paremmin esillä ollut kärkimies pääsi myös kertaalleen vetopaikkaan 18 metristä, mutta niin tuo kuin vaihdosta tulleen Jeremias Kaaren volley jäivät tuloksettomiksi. Viimeisellä kympillä peli painui TPV:n kenttäpuoliskolle ja nähtiin vielä Alhon ja Feratin vaparit. Ensimmäinen päätyi maalin katolla ja jälkimmäinen muuriin. Toinen vaihtomies Kevin Kauber oli myös puolittain läpi mutta sekin yritys heilutti verkkoa vain neliskanttisen pömpelin katolta. TPV:llä ei toisella jaksolla juuri ollut tilanteita kuin parin erikoistilanteen jälkeen. Niissä Nieminen oli jälleen mies paikallaan. Ensimmäisen jakson osuma kuitenkin osoittautui riittäväksi kolmeen pisteeseen, joten yli 500-päinen kotiyleisö sai riemuita loppuvihellyksen kuuluessa.

ÅIFK valmentaja Mikko Hyyrynen oli pettynyt ensimmäisen puoliajan peliin, mutta varovaisen tyytyväinen toisen jakson ryhtiliikkeeseen.

– Täytyy kuitenkin pitää mielessä että joukkueemme on vielä hyvin nuori näihin miesten peleihin, liigalegenda muistutti.

Tosiaan, ÅIFK:n puolustuslinjan keski-ikä oli eilenkin kokonaista 18 vuotta ja koko porukan reilusti alle 20-v.

– Tällaiset hyvätasoiset Kakkosen pelit kunnollisen yleisön edessä kehittävät varmasti pelaajiamme kohti vielä kovempia haasteita, koska vaatimustaso on riittävän korkea, huomioi toinen valmentaja Markus Sinisalo.

Seuraava etappi matkalla kohti unelmien kenttiä ja tilaisuus palata nopeasti voittokantaan tulee vastaan jo torstaina klo 17 kun Urheilupuiston Yläkentälle saapuu vierailijaksi Raumalta Pallo-Iirot. Siinäkin riittää haastetta, joukkue on nimittäin sarjan kärjessä, joten kunnollinen pelaaminen kannattaa aloittaa jo aikaisemmin kuin vasta tunnin kohdalla.

Lisää uutisia