A-junnut tasapeliin Jyväskylässä – B-junioreiden mestaruus varmistui

TPS:n A-juniorit kohtasivat lauantaina SM-sarjan kärkiottelussa Jyväskylässä JJK:n. Sarjaa johtavat jyväskyläläiset ja vain kaksi pistettä kärkeä perässä oleva TPS päätyivät jakamaan pisteet lukemin 2-2 (0-1). TPS:n maalit olivat Jere Uusitalon ja Jonni Peräahon käsialaa.

A-poikien SM-sarjaa on vielä kaksi ottelua jäljellä ja TPS jatkaa sarjassa toisena, edelleen kaksi pistettä JJK:ta jäljessä. Seuraavaksi A-junnut kohtaavat KuPS:n Kupittaa 2:lla lauantaina 22.9. klo 15.00.

JJK – TPS ASM 2-2 (0-1)
8′ Uusitalo (Kauber) 0-1
63′ Peräaho (Hilska) 2-2

TPS:n avaus: Kai Nyroos (81′ Palmu), Lauri Tulla (87′ Ates), Jere Uusitalo (66′ Azizi), Joona Jussila, Atte Holmberg, Matias Hilska, Jonni Peräaho, Leevi Puputti, Riku Sjöroos, Kevin Kauber, Emil Öhberg
Vaihdossa: Severi Palmu, Arsalan Azizi, Erol Ates

TPS:n B-junioreiden Suomen mestaruus puolestaan varmistui viikonloppuna. B-juniorit voittivat eilen Porissa FC Jazzin puhtaasti lukemin 0-3 (0-2), mutta mestaruus varmistui jo lauantaina kun sarjakakkonen FC Kaarina hävisi omassa ottelussaan HJK:lle.

B-junioreiden vire ei kuitenkaan varmistuneen mestaruuden myötä lopahtanut, vaan joukkue otti hienon voiton Severi Laaksosen, Kevin Kauberin ja Joonas Madetojan maaleilla.

– Emme herpaantuneet varmistuneen mestaruuden myötä, vaan Porissa meni hienosti ja olimme pelaavampi ja tehokkaampi joukkue kuin Jazz. Meiltä oli moni runkopelaaja poissa – oli loukkaantumisia ja osa pojista oli jo A-junioreiden mukana lauantaina. Hieno peli pienemmästä ringistä huolimatta osoitti, että meillä on paljon lahjakkaita pelaajia ja olimmekin jokaisella osa-alueella vastustajaa edellä, TPS BSM:n vastuuvalmentaja Tomi Kivikoski kertoo.

TPS-maalivahdit Arnold Uschanoff ja Jere Aalto torjuivat lisäksi ottelussa molemmat kertaalleen Jazzin rangaistuspotkut.

– Olimme sopineet jo aiemmin, että nuorempi maalivahtimme Aalto pelaa myös tänään ja kun hän tuli kentälle niin Jazz sai nopeasti toisen pilkkunsa. Jere kuitenkin torjui Arskan tapaan jazzilaisen vedon ja tuolloin viimeistään porilaisilta taisi mennä usko voittoon, Kivikoski kehui veskareitaan.

Myös B-poikien SM-sarjaa on nyt jäljellä kaksi ottelua. A-junnujen tapaan TPS BSM kohtaa seuraavaksi KuPS:n, niin ikään lauantaina 22.9. Ottelu alkaa Kupittaan 5 kentällä klo 13.15.

– Onnistumisten myötä joukkueen itseluottamus on tietenkin korkealla ja pojat pelaavat rohkeasti. Joukkueessa on tällä hetkellä oikein hyvä fiilis ja loppun asti lähdetään voittamaan jokaista ottelua. Haluamme olla mestaruuden arvoisia ja säilyttää nöyryyden omassa tekemisessämme.

Paljon onnea koko B-junioreiden joukkueelle Suomen mestaruudesta!

FC Jazz – TPS BSM 0-3 (0-2)
13′ Laaksonen (Palmu, Kivikoski) 0-1
24′ Kauber (Rinnevaara, Laaksonen) 0-2
51′ Madetoja (Kaasik, Palmu) 0-3

TPS:n avaus: Arnold Uschanoff (mv) (52′ Aalto), Aleksi Ojanperä, Severi Laaksonen (C), Karl Kaasik, Juuso Salminen, Joonas Madetoja (52′ Sjöroos), Waltteri Peltola, Jesper Kivikoski, Severi Palmu, Julius Rinnevaara, Kevin Kauber (41′ Forsman)
Vaihdossa: Jere Aalto (mv), Riku Sjöroos, Janne Forsman

Lisää uutisia