TPS nuiji jälleen kerran Hongan

TPS voitti FC Hongan jo viidennen kerran peräkkäin Veikkausliigassa. Tuntuukin siltä, että TPS alkaa olla espoolaisille jo melkoinen henkinen peikko. Tänäänkin Honka vei kaikki muut tilastot itselleen, paitsi sen kaikkein olennaisimman. Välillä näyttikin siltä, että Honka puuskutti ja juoksi kuin viimeistä päivää – ja TPS korjasi fiksusti vain hedelmät.

– TPS pääsi ensimmäisen kerran boksiimme ja heti soi omassa päässä. Emme olleet tarpeeksi hyvin valmistautuneina peliin. Lisäksi loimme koko ottelussa enemmän maalipaikkoja kuin varmaan koskaan Tepsiä vastaan. Kaikki tilastotkin voitimme selvästi, mutta meille ei jäänyt mitään tästä käteen, Hongan Päävalmentaja Mika Lehkosuo sadatteli.

– Olen katsonut kolme-neljä Hongan viimeistä peliä ja joukkueen peli on muuttunut alkukaudesta aivan täysin. Muutimmekin omaa ryhmitystä juuri siksi tätä ottelua varten. Honka oli toisella puoliajalla täysin auki ja meidän olisi pitänyt vaan satuttaa enemmän ja aikaisemmin. Kyllä meillä paikkoja siihen oli, TPS-luotsi Marko Rajamäki puolestaan näki.

TPS sai ottelun jälleen lentävän lähdön, kun Mika Ääritalo runnoi Wayne Brownin sivuttaissyötön ja 7. minuutilla Hongan verkkoon. Sen jälkeen TPS:n peli seisahtui ja Honka otti aloitteet itselleen. Ensimmäisen puoliajan lopussa pallo kävi kerran TPS:n tolpassa ja Honka hölmöili vielä muutaman avopaikan päälle. TPS-maalivahti Jukka Lehtovaara oli myös erinomaisessa vireessä.

Sen verran tahmea ensimmäisen puoliaika loppu kuitenkin oli, että Rajamäki heitti Mikko Hyyrysen kehiin heti tosien puoliajan alkuun. Veto oli erittäin onnistunut ja Hyyrynen toi peliin aivan uutta poweria.

Ottelun toinen puoliaika oli kauttaaltaan melko tasainen. Honka hautoi enemmän palloa, mutta TPS loi vaarallisimmat maalipaikat. Yksi niistä menikin sitten perille asti. Avausmaalin tehnyt Ääritalo otti isoa roolia myös TPS:n toisessa maalissa lähettämällä loistavalla pystysyötöllä Roope Riskin oikealta kaistalta yksin läpi ottelun 63. minuutilla. Roope painui kuin tuulispää ja teki täsmälleen oikean ratkaisun. Hän latasi pallon täysillä keskelle ja peliväline painui maalin kattoon. Näyttävät tuuletukset O-katsomon edessä kruunasivat Roopen näyttävän maalin.

Heti perään TPS:llä oli paikkansa ratkaista homma lopullisesti kotiin, mutta hyökkäyspään hieman turhankin epäitsekkäät ratkaisut pitivät Hongan oljenkorren vielä ilmassa. Loppujen lopuksi Hongankin ruuti alkoi olla aikamoisen märkää ja pyöritys lähinnä näennäistä.

TPS:n ilonaiheisiin kuului myös keskikentän ankkurina raataneen Matej Hradeckyn debyytti avauskokoonpanossa. Matej täytti paikkansa täydellisesti ja mies raatoi ottelun loppuun asti.

– Rapa käski pelaamaan omilla vahvuuksillani ja parhaani tein. Honka on todella kova vastustaja, onneksi saimme nämä pisteet, Hradecky puuskutti ottelun jälkeen.

– Matej täytti paikkansa keskikenttämme linjassa täysin. Totta kai tällaisessa paikassa alkuun tuleen ne muutamat harhasyötöt tai pallonmenetykset, mutta oli hienoa taas nähdä, kuinka seuran oma kasvatti ottaa vastuuta tällaisessa paikassa, Rajamäki suitsutti suojattiaan.

Lisää uutisia