TPS testasi pelaajia Örebrota vastaan

TPS hävisi tänään Seinäjoen turnauksessa Ruotsin Allsvenskanin viime kauden kolmoselle, Örebro SK:lle, lukemin 3-1. Ottelun avausjakso eteni Örebron nimissä ja Sixten Boströmin suojatit veivät sen nimiinsä 3-0. TPS pääsi paremmin ottelurytmiin mukaan sen toisella puoliajalla. Toisen puoliajan alussa kentälle tullut Juho Lähde kavensikin kaukolaukauksellaan 79. minuutin kohdalla loppulukemiksi 3-1.

– Aika pahassa liemessä oltiin varsinkin ekalla jaksolla. Toisella jaksolla pelimme parani osittain vaihtojenkin myötä. Täytyy myös muistaa, että vastustaja oli todella kova. Meillä oli kokeella niin paljon uusia kavereita, että joukkuepeli väkisinkin kärsi, TPS:n päävalmentaja Marko Rajamäki totesi.

– Meillä on joukkueen rakennusvaihe nyt päällä ja kyllä se kaikesta näkyy. Esimerkiksi hyökkäyspäässä ei ollut kuin uusia nimiä, koska Ärtsikin lepäsi tämän ottelun maaottelureissunsa jälkeen. Meiltä puuttuu viime kauden hyökkäyspään pelaajista kokoonpanosta kuitenkin viisi pelaajaa, Rajamäki muistutti.

Ottelun pääanti oli siis kuitenkin se, että TPS testasi kolmea eri hyökkäyspään pelaajaa sekä yhtä puolustajaa. Päävalmentaja Marko Rajamäen syynissä olivat hyökkääjistä FC Lahdessa viimeksi pelannut Drilon Shala, 20-vuotias hollantilainen Sofiane Dadda sekä 24-vuotias ghanalainen Joshua Boateng. Testattava puolustaja oli puolestaan venäläinen nuori 19-vuotias Dimitry Gabiev, joka on saanut jalkapallo-oppinsa Pietarissa.

– Etsimme uusia pelaajia lähteneiden tilalle ja on selvää, että pelaajia täytyy testata. En halua ruotia erikseen testipelaajien onnistumisia, vaan analysoidaan kaikessa rauhassa, Rajamäki vielä kuittasi.

TPS:n kokoonpano:

Jukka Lehtovaara – Sami Rähmönen (Dimitry Gabiev 61´) – Mikael Liespuu (Jarno Heinikangas 45´) – Jaakko Nyberg – Kalle Mäkinen – Floribert N´Galula – Santeri Mäkinen (Petteri Pennanen 45´) – Toni Kolehmainen – Leroy Maluka (Juho Lähde 45´) – Drilon Shala (Joshua Boateng 45´) – Sofiane Dadda

Örebro SK – TPS 3-1 (3-0)

8 min 1-0 Andreas Haddad
14 min 2-0 Kushtrim Lusthaku
37 min 3-0 Andreas Haddad
79 min 3-1 Juho Lähde

Lisää uutisia