TPS taisteli todella isot pisteet Oulusta mukaan

TPS kaatoi Ykkösen kärkikamppailussa AC Oulun vieraissa lukemin 0-1. TPS nousi todella herkullisen voittonsa myötä 13:een pisteeseen ja samaan syssyyn myös Ykkösen kaulapaikalle yhdessä FC Hakan kanssa. AC Oululle tappio oli kauden ensimmäinen. Oululaiset olivat pitäneet myös oman maalinsa koskemattomana ennen TPS:n vierailua.

TPS:n päävalmentajana lauantaina toiminut Joonas Laurikainen sai näin heti sulan hattuunsa ja raitapaitojen varsinainen päävalmentaja Tommi Pikkarainen pystyi näin rauhassa juhlimaan tyttärensä häitä.

TPS-valmennus oli juoninut joukkueen avaukseen ainakin kolme yllätystä. Jessy Lando oli noussut avaukseen keskikentän pohjalle. Raumalla kautensa aloittanut Otto Schultz on palannut TPS:ään ja hänet nimettiin suoraan avaukseen. Ei kuitenkaan topparin tontille, vaan vasemmaksi laitapuolustajaksi. Jalkavammoista alkukaudesta kärsinyt hyökkääjä Oskari Jakonen aloitti vasta Oulussa Ykkösen kautensa ja myös hän ponnahti suoraan avaukseen.

AC Oulu aloitti ottelun pirteämmin märällä Raatin stadionilla. Oulu hätyytteli alussa pariinkin otteeseen TPS-maalia, mutta oululaisten kokeneet pelimiehet, Juho Mäkelä ja Loorents Hertsi, eivät onnistuneet viimeistelyssä.

TPS rakenteli ensimmäisen paikkansa vajaan kympin kohdalla, mutta Mika Mäkitalo tykitti voimalla päin AC Oulun puolustusmuuria.

TPS joutui suorittamaan ensimmäisen vaihtonsa jo 24. minuutin kohdalla. Schultzin paikat eivät kestäneet pelaamista ja kentälle juoksi tilalle Kristian Heinolainen. Heti perään Solomon Duah vapautti Jakosen yksin läpi, mutta vikkelä TPS-laituri oli ehtinyt niukasti paitsioon.

TPS:n uurastus alkoi tuottamaan tulosta jakson puolen välin jälkeen ja AC Oulu siirtyi vastaanottavaksi osapuoleksi. 36. minuutin Mika Ääritalo teki hyvän juoksun vasemmalta puolelta ja hän painoi muutaman syötön kautta aivan maalille asti, mutta tilanne kuivui kasaan. Ääritalo oli muutenkin avausjakson näkyvin hahmo.

TPS siirtyi ottelussa johtoon psykologisesti parhaaseen mahdolliseen paikkaan, eli pari minuuttia ennen taukovihellystä. TPS sai oikealta sivurajan, jonka jälkeen korkea pallo löysi tiensä AC Oulun boksiin. Jakonen ponnisti oululaispakkien keskellä kaikkein korkeimmalle ja puski pallon Alim Moundille, joka latasi pallon suoraan ja voimalla AC Oulun maalin vasempaan alanurkkaan. Moundille osuma oli kauden toinen.

AC Oulu aloitti ottelun toisen puoliajan alussa oman takaa-ajonsa, mutta TPS pysyi erinomaisesti kotijoukkueen kyydissä mukana.

AC Oulu reagoi tehottomuuteensa ja vaihtoi koko sarjan viime kauden ykköstykin, meksikolaiskärki Alvarado Morínin, kentälle ottelun 63. minuutilla. Vaihtoon juoksi Veikkausliigan kaksikertainen maalikuningas Juho Mäkelä.

TPS sai välittömästi vaihdon jälkeen kovan myllyn päälle, mutta ei Mäkitalo, ei Jakonen, eikä Ääritalokaan saanut runtattua palloa verkkoon. TPS teki sen jälkeen illan toisen vaihtonsa, kun hienon pelin taistellut ja laajalla liikkunut Ääritalo vaihtui Albijon Muzaciin.

TPS sai taas hyvän pallonhallintajakson 70 minuutin hujakoilla, mutta mitään vaarallisempaa ei kuitenkaan syntynyt.

AC Oulun Morin pääsi ohjaamaan vaarallisesti Tepsin maalin edestä 82. minuutin kohdalla, mutta pallo painui onneksi roimasti maalin yli.

TPS puolusti ottelun lopun todella järkevästi, kuten se puolusti koko ottelun ajan muutenkin. AC Oulu ei saanut ottelun lopussakaan kunnollista painetta TPS:n maalille ja näin koko pistepotti lähti ansaitusti kohti Turkua.

Hieno juttu on myös se, että TPS:n oma kasvatti, keskikenttäpelaaja Jesper Karlsson, pelasi tänään ensimmäiset minuuttinsa Jalkapallon Ykkösessä. 19-vuotias Karlsson tuli kentälle ottelun 87. minuutilla Jakosen tilalle.

TPS:n ottelut jatkuvat Jalkapallo Ykkösessä jo ensi viikon keskiviikkona, kun lauantaina FF Jaron lukemin 1-3 kaatanut FC Haka saapuu vieraaksi Turkuun. Ottelu alkaa Veritas Stadionilla klo 18.30.