TPS:n ja FC Interin kädenvääntö taas alkaa

26.01.2012 23:25

Vuosi 2012 on vasta vajaan kuukauden vanha, mutta niin vaan turkulaiset jalkapallon ystävät saavat nauttia huomenna tämän kauden ensimmäisestä Turun derbystä. Panokset eivät ole toki vielä Veikkausliigan luokkaa, mutta silti tämä Liigacupin avaus on mukava mittari molemmille tähän väliin harjoituskautta. Kolmannen kautensa TPS-luotsina aloittanut Marko Rajamäki haluaakin muistuttaa, että paikallispeliä lähdetään voittamaan kaikissa olosuhteissa aina.

- Pelaajia ei tarvitse näistä otteluista muistutella erikseen, he tietävät kyllä, missä mennään. Mukavaa aloittaa Liigacup heti aikallisella ja totta kai olisi mukavaa aloittaa myös voitolla.
Molemmat joukkueet ovat harjoitelleet kovaa ja myös paljon ja se saattaa näkyä. Kun on alkuviikko treenattu lujaa, niin on kaikin puolin motivoivaa, että loppuviikko huipentuu aina johonkin. Tämän viikon odotettu kohokohta on tämä paikallispeli, Rajamäki muistuttaa.

Molemmat joukkueet totuttelivat pelillisissä merkeissä Javenture-Areenan mainioon alustaan viime viikon perjantaina. 90-vuotisjuhlavuotensa aloittanut TPS antoi ensin kyytiä Rauman
Pallo-Iiroille lukemin 6-1 ja FC Inter kaatoi heti perään helsinkiläisen Atlantis FC:n numeroin 2-0.

- Javanture-Areenan pinta on erittäin hyvä. Meillä piti olla jo joulukuussa ulkona harjoituspeli PK-35:ttä vastaan, mutta se peruttiin koko kuun ainoan lumimyrskyn takia. Nyt on varmasti hyvät olosuhteet, eikä tarvitse arpoa, etteä pelataanko vaiko ei, Rajamäki kiittelee.

Interin tämän kauden toistaiseksi mielenkiintoisin vahvistus on hyökkäyspäässä Timo Furuholmin korvannut Irakli Sirbiladze, joka mätti melkoisen määrän maaleja loppukaudesta FF Jaron paidassa. TPS:n uusista hyökkäyspään kasvoista Mikko Hyyrynen ja Aleksi Ristola
pelasivat Pallo-Iirot -ottelun puoliksi. Uunituore topparivahvistus Jani Tanska ei sen sijaan ole vielä vetänyt raitapaitaa päälleen ottelutapahtuman merkeissä.

- Viime vuonna Nasse (Njazi Kuqi) tuli hyökkäykseemme juuri ennen kauden alkua ja pelityyliä muutettiin vähän sen mukaisesti. Hyyrynen ja Ristola ovat nyt mukana alusta asti ja heillä on enemmän aikaa totutella pelisysteemiimme. Uuden oppiminen vie aina aikaa, vaikka
nämä kaverit tekevätkin aina, mitä on sovittu. Jania ajetaan sisään kaikessa rauhassa ja voi olla, että hän ei pelaa vielä huomenna, Rajamäki arveli.

Molemmilta joukkueilta puuttuu varmuudella muutama tärkeä avainpelaaja, sillä Toni Kolehmainen (TPS), Mika Ääritalo (TPS), Joni Kauko (FC Inter) ja Joni Aho (FC Inter) kotiutuvat Huuhkajien Trinidad & Tobagoon suuntautuneelta harjoitus- ja pelireissulta vasta
perjantain ja lauantaisen välisenä yönä. Niin Ääritalo kuin Kolehmainenkin avasivat komeasti maalitilinsä A-maajoukkueessa.

- Olen lehtitietojen ja muutaman tekstiviestin varassa, mutta hyvin pojat ovat siellä näköjään pärjänneet. Juttelen poikien ja Mixun kanssa myöhemmin tarkemmin reissun annista. Meille on aina kunnia-asia, kun omat pelaajamme kelpaavat maajoukkuetehtäviin, Rajamäki korostaa.

Sen verran taustoja vielä viime kaudesta, että TPS oli niskan päällä Interiä vastaan Veikkausliigassa keskinäisissä otteluissa. Palloseura voitti ensimmäisen kamppailun 2-1. Kahdessa seuraavassa kohtaamisessa pisteet jaettiin, ensimmäisessä ympäripyörein 0-0-lukemin ja toisessa, kauden viimeisessä derbyssä, lukemin 1-1. TPS-leiriiin Turun herruus toi varsin mieluisaa lohtua, sillä lopullisessa sarjataulukossa Inter kiipesi kuitenkin edelle ja sai juhlia hopeisia mitaleita kauden päätteeksi. TPS:hän sijoittui lopulta aivan mitalien tuntumaan viidennellä sijallaan.

FC Inter - TPS alkaa Turun Javenture-Areenalla siis perjantaina 27.1. klo 16.00.

TPS:n kotiavaus Liigacupissa on 10.2. klo 15.00, kun Valkeakosken Haka saapuu vierailulle Javenture-Areenalle.