TPS murskasi mestarikandidaatit – Ria Öling takoi viisi

TPS:n naisten liigajoukkue latoi pöytään tänään todellisen pommin, kun sarjakakkonen PK-35 jäi sen jalkoihin lukemin 6-2. TPS pelasi varmasti yhden koko seurahistoriansa parhaista peleistä. TPS:n taktinen kypsyys ja tehokkuus hipoivat täydellisyyttä, eikä maajoukkuepelaajia vilisevällä vantaalaisryhmällä ollut lopussa enää mitään jakoa. TPS:n voiton arvoa nostaa se, että PK-35 majaili ennen lauantaita vain pisteen päässä sarjan keulapaikalta. Lisäksi jokainen TPS-pelaaja täytti yksilönä oman ruutunsa ja todellakin onnistui. Kaiken kruunasi Ria Öling, jonka henkilökohtainen suoritus viisine maaleineen oli suorastaan häikäisevä.

TPS TV:n kooste ottelusta:

TPS aloitti ottelun todella räväkästi. Ria Öling käytti 7. minuutilla PK-35:n puolustuksen sekoilun hyväkseen ja niittasi tyhjiin 1-0. PK-35:n kuitti tuli kuitenkin pikaisesti, kun Vilma Hakala puski 9. minuutilla tasoituksen. TPS pääsi taas maalin karkumatkalle 25. minuutin kohdalla. Öling nappasi pallon, kikkaili, eteni ja vetäisi uskomattoman kierteisen pommin 25 metristä aivan oikean tolpan juureen. Sitä maalia kelpaa ihailla vaikka lopun viikoloppua. Kuten arvata saattaa, viritteli PK-35 taas takaa-ajon päälle. Vantaalaiset paiskasivatkin palloa toisensa jälkeen TPS:n boksiin, mutta aina ne palautettiin takaisin tai sitten ne painuivat päätyrajalta yli. TPS pääsi siis tauolle 2-1-johdossa.

PK-35 tuli lujaa toisen puoliajan alkuun ja se myös onnistui. Vilma Hakala oli maalin oikella kulmalla taas päineen ja puski 2-2-tasoituksen. Tässä vaiheessa oli taatusti vallalla käsitys, että koskakohan se PK-35 painaa ohi. Sitä ei kuitenkaan koskaan tapahtunut, vaan päinvastoin. 58. minuutin kohdalla Julia Tunturi porhalsi vasenta laitaa ja antoi loistavan passin luukulle, jossa Öling lakaisi pallon tyhjiin ja 3-2. PK-35 lisäsi taas volyymiä, mutta tarkkuus oli edelleen tipotiessään.

74. minuatin kohdalla jättiyllätys alkoi muhia oikein tosissaan. Sini Laaksonen painoi kohti PK-35: maalia ja vapautti Ölingin, joka sijoitti pallon tarkasti vasempaan alakulmaan. Ölingin maalisaldo näytti jo neljää! 83. minuutin kohdalla kliimaksi vain jatkui. Laaksonen eteni vasemmalta ja syötti pallon Julia Tunturille, joka näki Öling päivystävän keskellä. Hän sai pallon haltuunsa, narutti taas koko PK-35:n puolustuksen, ja lirutti pallon jo viidennen kerran PK-35:n pömpeliin. Aivan lopussa nautiskelemaan pääsi vielä Julia Tunturi, joka sijoitti pallon verkkoon soolojuoksunsa päätteeksi.

TPS-pelaajista onnistuivat tänään kaikki. Ölingin kohdalla loppuvat superlatiivit kesken, mutta hienon pelin pelasivat myös muut. Julia Tunturi oli Ölingin tukena jatkuvana riesana PK:n puolustukselle. Sini Laaksonen ja Emma Santamäki tukkivat hienosti keskikentän pohjan. Nuori Veronica Timlin oli olemattomasta kokemuksestaan huolimatta kuin vanha tekijä laidallaan. Terhi Ristolainen joutui jättämään kentän valitettavasti jo 20. minuutin kohdalla ja pahaan paikkaan joutunut Heidi Rannikko selvisi tulikokeestaan erinomaisesti. Myös kapteeni Mira Urosella kävi huono tuuri ja hän nilkutti vaihtoon, mutta dominoi sitä ennen omaa kaistaansa. Veronica Sui tuli vaihdosta ja näytti asennettaan ottamalla heti kättelyssä keltaisen. Karoliina Lindstedt sai loppukaudeksi maalivahdin tontin vastuulleen ja hän piti joukkuettaan tänään kriittisillä hetkillä huikeasti pystyssä. Toppari Tiina Vatanen teki perusvarman pelin lisäksi muutaman elintärkeän katkon ja purun, kun PK-35 oli hengittämässä niskaan. Saija Östlund on saanut hurjasti lisää itseluottamusta maajoukkuekomennuksista ja se näkyy. Netta Laasio piti omalla laidallaan PK-35:n maajoukkuetähdet nuhteessa. Myös Janniina Haapaniemi pääsi nautiskelemaan voitosta kentällä ottelun loppupuolella.